Megtalálták az Esterházy-hagyaték kezelőjének elrabolt anyját

bűnügy
2019 január 23., 08:29
comments 185

Az osztrák Heute írta meg, hogy kedd délután a burgenlandi Kismartonban (németül: Eisenstadt) elrabolták a 88 éves Magdolna Theresia Ottrubayt, az Esterházy-hagyatékot kezelő Stefan Ottrubay anyját, aki az ápolójával sétált az Esterhazy utcában, amikor megállt mellettük két fekete színű limuzin, az egyikből egy férfi és egy nő, a másikból pedig egy nő szállt ki, az ápolónőt a földre lökték, majd Magdolna Ottrubayt beültették az egyik limuzinba, és elhajtottak.

A kismartoni Esterházy kastély
photo_camera A kismartoni Esterházy kastély Fotó: Bernhaut/DPA/AFP

A Die Presse most azt írja, hogy az idős nő Tirolban bukkant fel, jól van, és ezt a rendőrség is megerősítette.

Herbert Kickl (FPÖ) belügyminiszter kedd este azt mondta: „Egyelőre nem teljesen biztos, hogy a klasszikus értelemben vett emberrablásról van szó.” (Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.