A „Fidesz kopaszai” őrzik a rendet az Újpest FC mérkőzésein ezentúl

Az Index részletesen ír arról, hogy az a HardGroup Security Zrt. fogja ellátni az újpesti meccsek őrzési feladatait, amelynek alkalmazottai már kerültek konfliktusba a csapat szurkolóival az emlékezetes Videoton elleni meccsen.

A szurkolók elleni erőszakos, videofelvételek alapján szabálytalannak tűnő fellépés már-már általános a nagyobb magyar lelátókon, ahol a biztonsági szolgálat verbuváltjai sokszor láthatósági mellény nélkül teljesítenek szolgálatok, és ököllel ütik a szurkolókat.

A HardGroup Security Zrt. helyszíni biztonsági vezetőjeként tevékenykedő, korábban a Fradi biztonsági igazgatójaként alkalmazott Tóth Csaba máshonnan is ismert: ő - egy másik cég alkalmazottjaként - lépett fel a tiltakozó civilek ellen a Városligetben, és ez a biztonsági őrökből álló kör tűnt fel a Nemzeti Választási Iroda épületénél is egy népszavazási kezdeményezést megakadályozandó.

„A bejelentés egyben azt is jelenti, hogy a különböző cégek alkalmazásában fellépő Tóth Csaba és az állandó munkatársait jelentő biztonsági őrök, akiket a köznyelvben rendszeresen a Fidesz kopaszai, Kubatov katonái és hasonló gúnynevekkel illetnek, immár legalább négy stadionban őrzik a rendet az NB I.-ben (Vidi, Felcsút, Honvéd, Újpest) .”

Az Index azt írja, azt az idő dönti el, hogy az újpesti szurkolók és a biztonsági emberek kapcsolata hogyan alakul majd. (Index)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.