A „Fidesz kopaszai” őrzik a rendet az Újpest FC mérkőzésein ezentúl

Tbg
futball
2019 január 24., 09:13
comments 68

Az Index részletesen ír arról, hogy az a HardGroup Security Zrt. fogja ellátni az újpesti meccsek őrzési feladatait, amelynek alkalmazottai már kerültek konfliktusba a csapat szurkolóival az emlékezetes Videoton elleni meccsen.

A szurkolók elleni erőszakos, videofelvételek alapján szabálytalannak tűnő fellépés már-már általános a nagyobb magyar lelátókon, ahol a biztonsági szolgálat verbuváltjai sokszor láthatósági mellény nélkül teljesítenek szolgálatok, és ököllel ütik a szurkolókat.

A HardGroup Security Zrt. helyszíni biztonsági vezetőjeként tevékenykedő, korábban a Fradi biztonsági igazgatójaként alkalmazott Tóth Csaba máshonnan is ismert: ő - egy másik cég alkalmazottjaként - lépett fel a tiltakozó civilek ellen a Városligetben, és ez a biztonsági őrökből álló kör tűnt fel a Nemzeti Választási Iroda épületénél is egy népszavazási kezdeményezést megakadályozandó.

„A bejelentés egyben azt is jelenti, hogy a különböző cégek alkalmazásában fellépő Tóth Csaba és az állandó munkatársait jelentő biztonsági őrök, akiket a köznyelvben rendszeresen a Fidesz kopaszai, Kubatov katonái és hasonló gúnynevekkel illetnek, immár legalább négy stadionban őrzik a rendet az NB I.-ben (Vidi, Felcsút, Honvéd, Újpest) .”

Az Index azt írja, azt az idő dönti el, hogy az újpesti szurkolók és a biztonsági emberek kapcsolata hogyan alakul majd. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.