Elege lett a magyar kormányból, lemondott a tiszteletbeli norvég konzul

A Válasz írta meg, hogy Vánky Eszter, Magyarország trondheimi tiszteletbeli konzulja december 18-án írta meg Szijjártó Péter külügyminiszternek, hogy távozik a posztjáról, de választ azóta sem kapott. (Mondjuk a Külgazdasági és Külügyinisztériumnak nincs előírva, hogy válaszolnia kell, mert a tiszteletbeli konzul nem tartozik a hivatásos állományba.)

A lap megírta, hogy a 2012 óta szolgáló Vánky a levélben aggodalmát fejezi ki ezek miatt:

  • „Magyarország kormánya mind jobban letért a liberális demokrácia jól bevált útjáról”,
  • a közmédiát „a kormány szócsövévé változtatta”,
  • ellehetetlenítette a kormánykritikus sajtót és rádiót,
  • szükségtelen beruházásokkal „saját párthívei mértéktelen gazdagodását segítette elő”,
  • „az országot a korrupció és a nepotizmus országává változtatta”.
Fotó: Halász Júlia/444

Vánkynak az egyik utolsó csepp a túlóratörvény „súlyosan szabálytalan” elfogadása, a közigazgatási bíróságok felállítása, illetve az volt, hogy országgyűlési képviselőket erőszakkal tettek ki a köztévé épületéből. (Válasz)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.