Elege lett a magyar kormányból, lemondott a tiszteletbeli norvég konzul

A Válasz írta meg, hogy Vánky Eszter, Magyarország trondheimi tiszteletbeli konzulja december 18-án írta meg Szijjártó Péter külügyminiszternek, hogy távozik a posztjáról, de választ azóta sem kapott. (Mondjuk a Külgazdasági és Külügyinisztériumnak nincs előírva, hogy válaszolnia kell, mert a tiszteletbeli konzul nem tartozik a hivatásos állományba.)

A lap megírta, hogy a 2012 óta szolgáló Vánky a levélben aggodalmát fejezi ki ezek miatt:

  • „Magyarország kormánya mind jobban letért a liberális demokrácia jól bevált útjáról”,
  • a közmédiát „a kormány szócsövévé változtatta”,
  • ellehetetlenítette a kormánykritikus sajtót és rádiót,
  • szükségtelen beruházásokkal „saját párthívei mértéktelen gazdagodását segítette elő”,
  • „az országot a korrupció és a nepotizmus országává változtatta”.
Fotó: Halász Júlia/444

Vánkynak az egyik utolsó csepp a túlóratörvény „súlyosan szabálytalan” elfogadása, a közigazgatási bíróságok felállítása, illetve az volt, hogy országgyűlési képviselőket erőszakkal tettek ki a köztévé épületéből. (Válasz)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.