Észak-Korea elkezdte előkészíteni a következő találkozót Trumppal

külföld
2019 január 24., 20:38
comments 73

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség bejelentette, hogy Kim Dzsongun észak-koreai diktátor utasítást adott a Donald Trump amerikai elnökkel tartandó következő csúcstalálkozó előkészítésére.

Kim „elégedettségének” adott hangot, miután kézhez kapta Trump levelét, és méltatta az amerikai elnök „eltökéltségét” egy újabb találkozó megtartására, hogy megvitassák a Koreai-félsziget atommentesítését – közölte a KCNA.

A Fehér Ház a múlt héten jelentette be, hogy Donald Trump február végén találkozik másodszorra Kim Dzsongunnal. A bejelentés előtt Trump a Fehér Házban fogadta Kim Jongcsolt, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnökét, akit Kim Dzsongun jobbkezeként tartanak számon.

A csúcstalálkozó helyszínét egyelőre nem jelentették be, értesülések szerint az egyik lehetséges helyszín Vietnam.

Kim és Trump 2018. június 12-én Szingapúrban.
photo_camera Fotó: Saul Loeb/AFP

Donald Trump és Kim Dzsongun 2018. júniusban Szingapúrban találkozott először. Az észak-koreai vezető akkor megerősítette, hogy kész a nukleáris leszerelésre. Washington ehhez nem szabott határidőt. Trump azt mondta: megszűnt az Észak-Korea jelentette veszély, és nem kell sürgetni a leszerelést. Az atommentesítésre vonatkozó tárgyalások tavaly nyár végére elakadtak, és azóta sem történt előrelépés. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.