Folytatódnak a bértárgyalások az Audinál

gazdaság
2019 január 24., 14:08
comments 48

A reggel 6 óra óta tartó egyhetes sztrájk ellenére folytatódnak a bértárgyalások az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) között – közölte az MTI-vel a cég kommunikációs osztálya.

A tájékoztatás szerint az igazgatóság továbbra is arra törekszik, hogy mihamarabb mindkét félnek elfogadható bérmegállapodás szülessen.

Az AHFSZ szerda délután jelentette be, hogy csütörtök reggel 6 órától január 31-én reggel 6 óráig sztrájkot hirdet a győri gyár egész területére, mert a szeptember óta tartó bértárgyalásokat eredménytelennek nyilvánította.

Az AHFSZ csütörtök délelőtti tájékoztatása szerint reggel 6 órakor a motor- és a járműgyár szinte 100 százalékosan leállt.

A sztrájkbizottságot a szakszervezet január 14-én alapította meg, január 18-án – a hét napos egyeztetési időszak alatt – pedig 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a gyár egész területén, amin több mint 4000 munkavállaló vett részt.

Az AHFSZ Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án. Az érdekképviselet követelési tartalmazzák, hogy a bérmegállapodást egy évre rögzítsék, úgy, hogy az alapbért kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg.
photo_camera Az AHFSZ Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán január 18-án. Az érdekképviselet követelései tartalmazzák, hogy a bérmegállapodást egy évre rögzítsék úgy, hogy az alapbért kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de legalább 75 ezer forinttal emeljék meg. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Az AHFSZ-nek kb. 9000 tagja van. A győri Audi 13 ezer embert foglalkoztat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.