Sztrájk miatt leállt a győri Audi-gyár

A szakszervezet tájékoztatása szerint "a komplett gyárban megállt a munka" Győrben, az Audi magyarországi gyárában. A dolgozók érdekképviselete egy hetes sztrájkot hirdetett, 18 százalékos béremelést akarnak kiharcolni.

A vállalat túlzónak tartja a követelésüket, pedig a szakszervezetek szerint a céljuk csupán annyi, hogy a magyarországi bérek ne legyenek annyira lemaradva a Volkswagen-csoport más, közép-európai gyárainak béreitől.

A sztrájk első óráiban még nem kaptak új ajánlatot az Audi vezetésétől.

Az Audi 13 ezer magyar dolgozójából 8700-at képviselő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos béremelést, a 620 ezer forintos cafetéria-keret 787 ezer forintra emelését, illetve azt akarja elérni, hogy havonta legalább egy teljes szabad hétvégét kapjanak, és maguk rendelkezhessenek az életkor és gyerek után járó plusz szabadnapokkal. Állításuk szerint követeléseik csupán az Audi Hungária három napi árbevételét vinnék el, így nem nevezhetők túlzónak. (Via HVG)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.