Sztrájk miatt leállt a győri Audi-gyár

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A szakszervezet tájékoztatása szerint "a komplett gyárban megállt a munka" Győrben, az Audi magyarországi gyárában. A dolgozók érdekképviselete egy hetes sztrájkot hirdetett, 18 százalékos béremelést akarnak kiharcolni.

A vállalat túlzónak tartja a követelésüket, pedig a szakszervezetek szerint a céljuk csupán annyi, hogy a magyarországi bérek ne legyenek annyira lemaradva a Volkswagen-csoport más, közép-európai gyárainak béreitől.

A sztrájk első óráiban még nem kaptak új ajánlatot az Audi vezetésétől.

Az Audi 13 ezer magyar dolgozójából 8700-at képviselő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos béremelést, a 620 ezer forintos cafetéria-keret 787 ezer forintra emelését, illetve azt akarja elérni, hogy havonta legalább egy teljes szabad hétvégét kapjanak, és maguk rendelkezhessenek az életkor és gyerek után járó plusz szabadnapokkal. Állításuk szerint követeléseik csupán az Audi Hungária három napi árbevételét vinnék el, így nem nevezhetők túlzónak. (Via HVG)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.