Sztrájk miatt leállt a győri Audi-gyár

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A szakszervezet tájékoztatása szerint "a komplett gyárban megállt a munka" Győrben, az Audi magyarországi gyárában. A dolgozók érdekképviselete egy hetes sztrájkot hirdetett, 18 százalékos béremelést akarnak kiharcolni.

A vállalat túlzónak tartja a követelésüket, pedig a szakszervezetek szerint a céljuk csupán annyi, hogy a magyarországi bérek ne legyenek annyira lemaradva a Volkswagen-csoport más, közép-európai gyárainak béreitől.

A sztrájk első óráiban még nem kaptak új ajánlatot az Audi vezetésétől.

Az Audi 13 ezer magyar dolgozójából 8700-at képviselő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos béremelést, a 620 ezer forintos cafetéria-keret 787 ezer forintra emelését, illetve azt akarja elérni, hogy havonta legalább egy teljes szabad hétvégét kapjanak, és maguk rendelkezhessenek az életkor és gyerek után járó plusz szabadnapokkal. Állításuk szerint követeléseik csupán az Audi Hungária három napi árbevételét vinnék el, így nem nevezhetők túlzónak. (Via HVG)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.