Sztrájk miatt leállt a győri Audi-gyár

A szakszervezet tájékoztatása szerint "a komplett gyárban megállt a munka" Győrben, az Audi magyarországi gyárában. A dolgozók érdekképviselete egy hetes sztrájkot hirdetett, 18 százalékos béremelést akarnak kiharcolni.

A vállalat túlzónak tartja a követelésüket, pedig a szakszervezetek szerint a céljuk csupán annyi, hogy a magyarországi bérek ne legyenek annyira lemaradva a Volkswagen-csoport más, közép-európai gyárainak béreitől.

A sztrájk első óráiban még nem kaptak új ajánlatot az Audi vezetésétől.

Az Audi 13 ezer magyar dolgozójából 8700-at képviselő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos béremelést, a 620 ezer forintos cafetéria-keret 787 ezer forintra emelését, illetve azt akarja elérni, hogy havonta legalább egy teljes szabad hétvégét kapjanak, és maguk rendelkezhessenek az életkor és gyerek után járó plusz szabadnapokkal. Állításuk szerint követeléseik csupán az Audi Hungária három napi árbevételét vinnék el, így nem nevezhetők túlzónak. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.