Jayme Closs megkapta saját maga kiszabadításáért a nyomravezetői díjat

Jayme Closs tavaly októberi eltűnése után a szomszédos Minnesota államban bejegyzett Hormel Foods 25 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel. Closs végül 88 nap után önerőből szökött meg elrablójától, így a vállalat most bejelentette, hogy kiutalják neki a felajánlott jutalmat. Ezért amúgy a napokban közösségi kampány is indult.

"Rendkívül boldoggá tett minket Jayme biztonságos hazatértének híre" - nyilatkozta Jim Snee, a vállalat elnök-vezérigazgatója. "Bátorsága és ereje világszerte valódi inspirációt nyújt csapatunk tagjainak" - mondta.

Closs szülei, James és Denise Closs, akikkel lányuk elrablója végzett, a Hormel Foods egyik leányvállalatánál, a Jennie-O Pulykaboltban dolgoztak. "Bár még mindig gyászoljuk régi családtagjaink, Jim és Denise elvesztését, nagyon hálásak vagyunk Jayme bátor szökéséért, és hogy újra otthon lehet" - nyilatkozta a bolthálózat elnöke, Steve Lykken. "Reméljük, hogy a pénzt Jayme jelenlegi és jövőbeni szükségleteire használhatják" - mondta. (Via CNN)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.