Brazília első meleg képviselője inkább elhagyja az országot a fenyegetések miatt

külföld
2019 január 25., 10:49
comments 53

Brazília első vállaltan meleg kongresszusi képviselője, Jean Wyllys bejelentette, hogy az őt ért halálos fenyegetések miatt lemond a mandátumáról és elhagyja az országot. A képviselő egy csütörtöki interjúban azt mondta, hogy jelenleg nincs az országban, és nem is szándékozik visszatérni, annyi fenyegetést kapott tavaly.

Jean Wyllys
photo_camera Jean Wyllys Fotó: ANDRE DUSEK/Agência Estado

Pedig Wyllyst októberben újraválasztották, és februárban kezdhette volna meg a harmadik ciklusát. A képviselő egyébként közeli barátja volt Mariella Frankónak, a riói városi tanács meleg tagjának, akit tavaly márciusban a sofőrjével együtt lőttek le.

Az interjúban Wyllys arról is beszélt, hogy nem a homofób kijelentéseiről ismert Jair Bolsonaro elnök felemelkedése miatt hagyja el az országot, hanem mert az elmúlt években egyre erőszakosabbá vált a retorika a meleg közösség tagjaival szemben. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.