Orbán: Magyarországon sajnos a közeg nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre

siker
2019 január 25., 07:43
comments 426

Orbán Viktor péntek reggel is korán kelt, hogy beszédet mondhasson a Kossuth Rádióban. A Nemzeti Konzultációval kapcsolatos önfényezés és az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos sorosozás után, a műsor végén a hétvégén elhunyt Andy Vajnáról is megemlékezett. 

Bár a miniszterelnök mellé beültetett kérdező leginkább arra volt kíváncsi, hogy most miért nem kérnek elnézést azok a magyar filmesek, akik 8 évvel ezelőtt tiltakoztak a kinevezése ellen, Orbán inkább néplélektani elemzésbe kezdett:

„Nehéz nép a mienk, tehát sikeresnek lenni Magyarország az nem egyszerű dolog, és nem csak azzal kell megküzdeni, hogy a sikerhez teljesítmény kell, hanem a közeggel is. Tehát Magyarországon sajnos a közeg, az nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre. Az, hogy a legnépszerűbb kártyajáték az az ulti, ami arról szól, hogy ha valamit akarsz csinálni, akkor neked egyedül meg kell küzdened két másik emberrel, akik összefognak veled szemben, hogy ne sikerüljön, amit akarsz, ez sok mindent elárul rólunk. Tehát itt nagyon nehéz alkotni ebben az országban, de mégis mindig voltak emberek, akik ezt vállalták. Nos, Andy Vajna egy ilyen ember volt.”

link Forrás

Majd Andy Vajnáról megjegyezte, hogy a producer magasról tett a pártpolitikára. Nagyon szerette a hazáját, „a pártpolitika csak annyiban érdekelte, hogy az alkotásnak meglegyenek a feltételei”. Szabadság, szerelmet pedig a leginkább szívbe markoló 56-os filmünknek nevezte a miniszterelnök, amit az összes magyar ember közel érzi magához, aki megnézi.

Végül az eredeti kérdésre visszatérve csak annyit mondott: „Az, hogy ki, mikor, mit tett ellene vagy javára, azt majd egy önvizsgálat keretében mindenki elvégzi. Nem hiszem, hogy ez a miniszterelnök dolga lenne”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.