Orbán: Magyarországon sajnos a közeg nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Orbán Viktor péntek reggel is korán kelt, hogy beszédet mondhasson a Kossuth Rádióban. A Nemzeti Konzultációval kapcsolatos önfényezés és az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos sorosozás után, a műsor végén a hétvégén elhunyt Andy Vajnáról is megemlékezett. 

Bár a miniszterelnök mellé beültetett kérdező leginkább arra volt kíváncsi, hogy most miért nem kérnek elnézést azok a magyar filmesek, akik 8 évvel ezelőtt tiltakoztak a kinevezése ellen, Orbán inkább néplélektani elemzésbe kezdett:

„Nehéz nép a mienk, tehát sikeresnek lenni Magyarország az nem egyszerű dolog, és nem csak azzal kell megküzdeni, hogy a sikerhez teljesítmény kell, hanem a közeggel is. Tehát Magyarországon sajnos a közeg, az nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre. Az, hogy a legnépszerűbb kártyajáték az az ulti, ami arról szól, hogy ha valamit akarsz csinálni, akkor neked egyedül meg kell küzdened két másik emberrel, akik összefognak veled szemben, hogy ne sikerüljön, amit akarsz, ez sok mindent elárul rólunk. Tehát itt nagyon nehéz alkotni ebben az országban, de mégis mindig voltak emberek, akik ezt vállalták. Nos, Andy Vajna egy ilyen ember volt.”

Majd Andy Vajnáról megjegyezte, hogy a producer magasról tett a pártpolitikára. Nagyon szerette a hazáját, „a pártpolitika csak annyiban érdekelte, hogy az alkotásnak meglegyenek a feltételei”. Szabadság, szerelmet pedig a leginkább szívbe markoló 56-os filmünknek nevezte a miniszterelnök, amit az összes magyar ember közel érzi magához, aki megnézi.

Végül az eredeti kérdésre visszatérve csak annyit mondott: „Az, hogy ki, mikor, mit tett ellene vagy javára, azt majd egy önvizsgálat keretében mindenki elvégzi. Nem hiszem, hogy ez a miniszterelnök dolga lenne”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.