Orbán: Magyarországon sajnos a közeg nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre

Orbán Viktor péntek reggel is korán kelt, hogy beszédet mondhasson a Kossuth Rádióban. A Nemzeti Konzultációval kapcsolatos önfényezés és az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos sorosozás után, a műsor végén a hétvégén elhunyt Andy Vajnáról is megemlékezett. 

Bár a miniszterelnök mellé beültetett kérdező leginkább arra volt kíváncsi, hogy most miért nem kérnek elnézést azok a magyar filmesek, akik 8 évvel ezelőtt tiltakoztak a kinevezése ellen, Orbán inkább néplélektani elemzésbe kezdett:

„Nehéz nép a mienk, tehát sikeresnek lenni Magyarország az nem egyszerű dolog, és nem csak azzal kell megküzdeni, hogy a sikerhez teljesítmény kell, hanem a közeggel is. Tehát Magyarországon sajnos a közeg, az nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre. Az, hogy a legnépszerűbb kártyajáték az az ulti, ami arról szól, hogy ha valamit akarsz csinálni, akkor neked egyedül meg kell küzdened két másik emberrel, akik összefognak veled szemben, hogy ne sikerüljön, amit akarsz, ez sok mindent elárul rólunk. Tehát itt nagyon nehéz alkotni ebben az országban, de mégis mindig voltak emberek, akik ezt vállalták. Nos, Andy Vajna egy ilyen ember volt.”

Majd Andy Vajnáról megjegyezte, hogy a producer magasról tett a pártpolitikára. Nagyon szerette a hazáját, „a pártpolitika csak annyiban érdekelte, hogy az alkotásnak meglegyenek a feltételei”. Szabadság, szerelmet pedig a leginkább szívbe markoló 56-os filmünknek nevezte a miniszterelnök, amit az összes magyar ember közel érzi magához, aki megnézi.

Végül az eredeti kérdésre visszatérve csak annyit mondott: „Az, hogy ki, mikor, mit tett ellene vagy javára, azt majd egy önvizsgálat keretében mindenki elvégzi. Nem hiszem, hogy ez a miniszterelnök dolga lenne”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.