19 MiG-29-est árverez el a honvédség

honvédség
2019 január 26., 12:20
comments 231

19, rakétával ellátott MiG-29-est árverez el a Magyar Honvédség. Összesen 2 873 368 000 forintot szeretnének kapni a 19 repülőért, 20 hajtóműért, 293 tartozékért és a hozzájuk tartozó rakétákért.

A gépeket csak egyben lehet megvásárolni, és csak akkor, ha az adásvételre áldását adja Oroszország is.

Egyébként a haditechnikai eszközök egy része hiányos, használhatatlan, és csak jelentős költségráfordítással lehetne üzemképes állapotba helyezni, ezért adják el őket. Az árverési kiírás alapján úgy tűnik, nem sikerült eladni azt a 23 MiG-29-est sem, amit még 2017-ben árvereztek volna el összesen 4,8 milliárdért. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.