Buenos Airesben kapcsolta le az Interpol a csalásért körözött K. Tibort

A 45 éves K. Tibor az utóbbi időben abból élt, hogy idegenvezetői szolgáltatásokat nyújtott Buenos Airesbe látogató magyaroknak. De nem ez volt az eredeti munkája, és nem is azért kötött ki Argentínában, mert mindig is ide vágyott. Hanem mert el kellett hagynia Magyarországot, miután egy sor pénzügyi bűncselekmény elkövetésével vádolták meg.

K. Tibor bilicsbenFotó: Ministerio de Seguridad

A gyanú szerint két cégével 50 ezer euró, vagyis mintegy 16 millió forint értékben jutott jogosulatlan jövedelemhez 13 illegális műveletnek - különböző pénzügyi csalásoknak és magánokirat-hamisításnak - köszönhetően. A felelősségre vonás elől szökött külföldre, ami után nemzetközi elfogatóparancsot kapott a nyakába.

Miután az Interpol kiadta az úgynevezett vörös riasztást, az argentin Nemzetbiztonsági Minisztérium ráfeküdt az ügyre, mivel a körözésben szerepeltek a menekülés lehetséges célországai között. A családi kapcsolatok, illetve a netes aktivitás elemzése után pontosan be tudták mérni, hol tartózkodik és mit csinál K. Tibor: nem hivatalos idegenvezetőként kísér magyar turistákat, a „székhelye” pedig a Claridge Hotel. 

Ezután megfigyelés alá helyezték a magyar férfit, és amikor bemérték, a hotellel szemközti sarkon őrizetbe vették. (La Nación)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.