Megtalálták az aknába esett spanyol kisfiú testét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A mentőalakulatok megtalálták a 2 éves kisfiú holttestét, miután 13 napig eredménytelenül kutattak. A gyerek az ország déli részén esett bele egy nagyon keskeny, de 100 méternél is mélyebb fúrt lyukba.

A 2 éves Julen Rosello január 13-án esett be a 25 centiméter átmérőjű lyukba, miközben piknikező családja épp a vasárnapi ebédhez készülődött. A mentőalakulatok viszonylag hamar megkezdték a keresését, de a föld mélyén nagyon nehezen megközelíthető helyre esett a test, a lyuk alsó részét már vizes sár borította. A mentők hamar meg is találták a sárban a fiú egyik hajszálát, azonban az idő múlásával egyre kisebb volt az esély arra, hogy a gyereket élve sikerüljön kihozni a lyukból.

A gyászoló szülőkFotó: JORGE GUERRERO/AFP

A spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez a Twitteren köszönte meg a mentőalakulatok munkáját, és részvétét fejezte ki a szülőknek, akik két évvel korábban egyébként másik gyereküket is elvesztették, őt szívroham vitte el.

A tragédia részleteit még vizsgálják, ennek a vizsgálatnak kell eldönteni azt is, ki felel a 25 centis lyuk tetejének szabadon hagyásáért. (Telegraph)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.