Megtalálták az aknába esett spanyol kisfiú testét

külföld
2019 január 26., 06:35
comments 348

A mentőalakulatok megtalálták a 2 éves kisfiú holttestét, miután 13 napig eredménytelenül kutattak. A gyerek az ország déli részén esett bele egy nagyon keskeny, de 100 méternél is mélyebb fúrt lyukba.

A 2 éves Julen Rosello január 13-án esett be a 25 centiméter átmérőjű lyukba, miközben piknikező családja épp a vasárnapi ebédhez készülődött. A mentőalakulatok viszonylag hamar megkezdték a keresését, de a föld mélyén nagyon nehezen megközelíthető helyre esett a test, a lyuk alsó részét már vizes sár borította. A mentők hamar meg is találták a sárban a fiú egyik hajszálát, azonban az idő múlásával egyre kisebb volt az esély arra, hogy a gyereket élve sikerüljön kihozni a lyukból.

A gyászoló szülők
photo_camera A gyászoló szülők Fotó: JORGE GUERRERO/AFP

A spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez a Twitteren köszönte meg a mentőalakulatok munkáját, és részvétét fejezte ki a szülőknek, akik két évvel korábban egyébként másik gyereküket is elvesztették, őt szívroham vitte el.

A tragédia részleteit még vizsgálják, ennek a vizsgálatnak kell eldönteni azt is, ki felel a 25 centis lyuk tetejének szabadon hagyásáért. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.