Megtalálták az aknába esett spanyol kisfiú testét

A mentőalakulatok megtalálták a 2 éves kisfiú holttestét, miután 13 napig eredménytelenül kutattak. A gyerek az ország déli részén esett bele egy nagyon keskeny, de 100 méternél is mélyebb fúrt lyukba.

A 2 éves Julen Rosello január 13-án esett be a 25 centiméter átmérőjű lyukba, miközben piknikező családja épp a vasárnapi ebédhez készülődött. A mentőalakulatok viszonylag hamar megkezdték a keresését, de a föld mélyén nagyon nehezen megközelíthető helyre esett a test, a lyuk alsó részét már vizes sár borította. A mentők hamar meg is találták a sárban a fiú egyik hajszálát, azonban az idő múlásával egyre kisebb volt az esély arra, hogy a gyereket élve sikerüljön kihozni a lyukból.

A gyászoló szülőkFotó: JORGE GUERRERO/AFP

A spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez a Twitteren köszönte meg a mentőalakulatok munkáját, és részvétét fejezte ki a szülőknek, akik két évvel korábban egyébként másik gyereküket is elvesztették, őt szívroham vitte el.

A tragédia részleteit még vizsgálják, ennek a vizsgálatnak kell eldönteni azt is, ki felel a 25 centis lyuk tetejének szabadon hagyásáért. (Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.