Úgy tűnik, a magyarok megtanulták, hogy nem szabad visszahívni a gyanús külföldi számokat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Délután írtunk róla, hogy megint végigsöpörtek a magyar telefonokon a zambiai, maldív-szigeteki és hasonló országokból érkező csaló hívások. A cikk után bejelentkezett a Telenor kommunikációs osztálya egy csokor érdekes információval. 

Azt írják, hogy wangiri (visszahívós telefonos csalás) hullám csapott le az országra, amiben vélhetően minden szolgáltató előfizetője érintett, és csak a Telenornál 

nagyságrendileg 100 ezer bejövő hívás volt délutánig. 25 számtartományból ezres nagyságrendű különböző telefonszámon próbálkoztak a csalók. 

Ami örömteli, hogy a rendszerekben azt látjuk, hogy viszonylag alacsony volt a visszahívási arány - írja a Telenor, amely szerint ez azért is jó hír, mert a csalók addig dolgoznak egy országban, amíg az pénzt termel nekik.

Amikor ilyen hullámok vannak, akkor szolgáltatók jó esetben folyamatosan tiltják le ezeknek a számoknak a visszahívhatóságát. A Telenor azt állítja, hogy most délután 5-re kizártak minden olyan számot, aminél a csalás gyanúja merült fel.

Érdekes felvetés a Telenortól, hogy ha a hívott fél felveszi a telefont, azzal őt nem éri semmi kár, sőt, ha minden kicsöngetést mindenki fölvenne, az a csalókat verné hatalmas költségbe, mert ők alapvetően legális telefonvonalat üzemeltetnek, így a felépült hívások után fizetniük kellene abban a távoli országban.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.