Egy római lap szerint a Juventus igazgatója elhagyta a jegyzeteit, és szerepel bennük a magyar titán, Szoboszlai Dominik neve

Filmbe illő jelenetről számolt be a római Il Tempo nyomán a Football Italia olasz szurkolói oldal. 

A cikk szerint az olasz bajnok Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a napokban egyik kedvenc éttermében ebédelt Milánó Brera negyedében, és miközben ebédpartnerével beszélgetett, bőszen jegyzetelt is. 

Az Il Tempo szerint meggondolatlanul firkálgatott ebéd közben Fabio Paratici, a Juventus sportigazgatójaFotó: Matteo Bottanelli/NurPhoto

Pechére egy másik asztalnál ülő szurkoló kiszúrta őt, így hiába tépte fecnikre a papírt távozás előtt, az élelmes drukker távozása után az asztalnál termett, és összeragasztotta a darabkákat. A papíron játékosok nevei szerepeltek, mellettük számokkal. A szurkoló aztán postázta is a papírt az Il Tempónak. 

A fecnin az AS Roma ifjú sztárja, Nicoló Zaniolo neve mellett egy 40-es, a Fiorentina csatára, Federico Chiesa mellett egy 50-es áll, ami alighanem  a játékosok becsült árát jelöli euróban. Ha hinni lehet a történetnek, a Juventus a középpályás Miralem Pjanics helyére szerezné meg a szerb Szergej Milinkovics-Szavicsot a Laziótól. 

A sztori persze lehet kamu, de az a részlet speciel erősíti, hogy a listán több ismeretlen, alighanem fiatalabb játékos neve mellett szerepel a Red Bull Salzburg játékosa, a 18 éves magyar Szoboszlai Dominik is. Az ő neve mellett egy 10-es szám áll (ami egyébként többszöröse annak, amennyire a Transfermarkt becsüli a játékos értékét)

Szoboszlainak jó nemzetközi sajtója van - a Guardian például 2017-ben a világ 50 legígéretesebb játékosa közt emlegette -, de meglepő lenne, ha egy összetákolt, hamis sztoriban bukkanna fel a neve. 

A 18 éves U21-es magyar válogatott játékos, aki középső középpályás pozíciójában játszik, jelenleg kölcsönben az osztrák másodosztályú FC Liefering csapatában szerepel. Azt természetesen csak találgatni lehet, hogy a neve mellett szereplő loan felirat erre utal-e, vagy egy lehetséges későbbi tranzakcióra. (Football Italia

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.