Elképesztő izgalmak: az ÁSZ nem csak az ellenzék, hanem a Fidesz-KDNP kampánypénz-felhasználását is ellenőrzi!

Az Állami Számvevőszék közölte, hogy jelenleg a tavalyi parlamenti választás kampánypénzeinek törvényben előírt ellenőrzéseként hét jelölőszervezet (DK, Fidesz-KDNP, Jobbik, LMP, MKKP, MSZP és Magyarországi Németek Országos Önkormányzata) kampányköltéseit vizsgálja.

Tehát nem csak az ellenzéket, hanem a kormánypártokat is ellenőrzik, vagyis Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója tövig rághatja a körmeit, hogy vajon az egykori párttársa, Domokos László ÁSZ-elnök mindent rendben talál-e a kormánypártnál, ahogy eddig mindig.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Orbán Viktor a Fidesz elnöke. Állítólag két különböző pártot vezetnek ugyanis.Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Az ÁSZ közölte, hogy „az ellenőrzött szervezetek részére megküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások még tervezetek és nem nyilvánosak”, a „megállapítások és egyéb információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ami veszélyezteti a jogállam működését”.

Az ÁSZ a törvény alapján a 2018. április 8-i parlamenti választás utáni egy éven belül ellenőrzi a jelöltek és jelölőszervezetek választásra fordított pénzeszközeinek felhasználását. Az ÁSZ a hatályos törvényi előírás alapján a választáson indult és azon mandátumhoz jutott jelöltek, valamint az egy százalék feletti listás eredményt elért jelölőszervezetek elszámolásait ellenőrzi a jogszabályi előírások szerint. Az ÁSZ állítja: „mindenben a vonatkozó törvényi előírások szerint, a jogállam védelme, a törvényi előírások betartása érdekében jár el, és a vonatkozó törvények keretei között minden párt számára ugyanazt a jogszabályok szerinti eljárást biztosítja. Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.