Pénzéért perelne a tengerbe zuhant argentin focista új klubja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Franciaországban emlékeznek Emiliano Salára Fotó: Estelle Ruiz/NurPhoto

Perre készül a Cardiff City, miután a klub friss igazolása, Emiliano Sala repülőgépe hétfőn késő este eltűnt a La Manche csatorna felett, miközben Nantes-ból Cardiffba tartott. 

A wales-i klubna összesen 30 millió fontjába kerül az argentin csatár leigazolása, és miután a mentőalakulatok befejezték a repülőgép keresését, azt fontolgatják, hogy jogi útra terelik az ügyet. 

A klub azt nehezményezi, hogy a játékos menedzsere és egy közvetítő egy 1984-ben gyártott, egymotoros repülőgépet foglalt le az útra, a gépet ráadásul egy részmunkaidős gázszerelő vezette, akinek jelen állás szerint egyáltalán nem biztos, hogy volt érvényes engedélye a repüléshez. 

Sala átigazolási díját 17 millió fontban állapították meg, de ereményeitől függően további bónuszokat is tartalmaz a szerződés a Nantes csapata javára, ami így meghaladhatja a 20 millió fontot. Ezt az összeget három részletben kell kifizetni a franciáknak. A játékos bérével és egyéb juttatásaival együtt jön ki a 30 millió fontos összeg, amire a Cardiff kötelezettséget vállalt. 

Még ha a biztosító meg is téríti a kárt, a Cardiffot akkor is összesen 14 millió font kár éri Sala balesete miatt. 

A Telegraph-nak nyilatkozó, a klubnál dolgozó forrás szerint a kifizetéseket a tragédia után befagyasztották mindaddig, amíg a hatóságok pontosan meg nem határozzák, miért következett be a baleset. A szavaiból az következik, hogy a Cardiff még nem fizette ki az első részletet, de ha a baleset okát megállapítják, és Salát holtnak nyilvánítják, kifizetik az első részletet a Nantes-nak - utána viszont jogi útra terelik az ügyet. 

A Cardiff jogászai annyit közöltek, hogy nekik semmi közük nem volt a gép foglalásához és az utazás megszervezéséhez, ezért őket ilyen értelemben nem terheli felelősség, ellentétben Sala menedzserével (Mark McKay-jel) és egy vele együttműködő közvetítővel. A wales-i klub kész felvenni a kapcsolatot a gépet gyártó cég amerikai tulajdonosaival is. 

Sala kutatását a család kérésre ellenére csütörtökön függesztették fel a hatóságok. 1700 m2 -en keresték a repülőgépet, de a roncsokat egyelőre nem találták meg. (Telegraph)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.