A látogatók szeme láttára loptak el egy képet a moszkvai Tretyakov-képtárból

külföld
2019 január 28., 07:56
comments 67
Rendőrök a moszkvai Tretyakov Képtár bejáratánál a vakmerő képlopás után.
photo_camera Rendőrök a moszkvai Tretyakov Képtár bejáratánál a vakmerő képlopás után. Fotó: Maksim Blinov/Sputnik

A látogatók és a biztonsági őrök szeme láttára lopták el Arhip Kuindzsi 19. századi jeles orosz tájképfestő egy festményét vasárnap a moszkvai Tretyakov-képtárból. Az "Ai-Petri. Krím" című képet és a tolvajt még aznap előkerítette a rendőrség.

A 120 millió rubel (50 millió forint) értékű képet egy fiatal férfi emelte le látogatási időben a képtár faláról. A látogatók és az őrök csak később döbbentek rá, hogy egy vakmerő műkincslopás szemtanúi voltak.

A biztonsági kamerák felvételei alapján a rendőrök még aznap elfogták a feltételezett tolvajt, egy büntetett előéletű 31 éves férfit, akit egy Moszkva környéki faluban vettek őrizetbe. A gyanúsított vallomása alapján egy közeli építkezésen elrejtve megtalálták a festményt is, amely egy Krím félszigeti hegycsúcsot ábrázol.

A hatóságok vizsgálják, hogy voltak-e bűntársai, megbízói a képtolvajnak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.