Ferenc pápa: A szexualitás Isten ajándéka, nem szörnyeteg

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Panamából Olaszországba tartó repülőúton ismét az őt kísérő újságírók elé állt Ferenc pápa, hogy kérdésekre válaszoljon. Elsőként azt kérdezték tőle, hogy a közép-amerikai országokban nagyon sok fiatal lány esik teherbe, emiatt sokan a szexuális oktatást ellenző helyi egyházat tartják felelősnek. Válaszul az egyházfő kijelentette, hogy az iskolákban szükség van a szexuális nevelésre. 

"A szexualitás Isten ajándéka, nem szörnyeteg,"

jelentette ki. A felvilágosításnak szerinte "tárgyilagosnak, ideológiai gyarmatosítás nélkülinek" kell lennie. Szóba került a venezuelai krízis is, amire reagálva a pápa hangsúlyozta, hogy nem állhat egyik politikai fél oldalára sem, de "igazságos és békés" megoldást szorgalmaz erőszak és vérontás nélkül. A migrációról megjegyezte, hogy

mindig fel kell tenni a kérdést, hogy az adott országot vajon nem a bevándorlók teremtették-e meg.

Óvatos hozzáállást szorgalmazott, példaként pedig Svédországot hozta, ahol korábban sokakat befogadtak, de a svédek tavaly azt mondták, megállnak egy kicsit, mivel "már nem tudták teljesíteni az integrációt". (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.