Ferenc pápa: A szexualitás Isten ajándéka, nem szörnyeteg

A Panamából Olaszországba tartó repülőúton ismét az őt kísérő újságírók elé állt Ferenc pápa, hogy kérdésekre válaszoljon. Elsőként azt kérdezték tőle, hogy a közép-amerikai országokban nagyon sok fiatal lány esik teherbe, emiatt sokan a szexuális oktatást ellenző helyi egyházat tartják felelősnek. Válaszul az egyházfő kijelentette, hogy az iskolákban szükség van a szexuális nevelésre. 

"A szexualitás Isten ajándéka, nem szörnyeteg,"

jelentette ki. A felvilágosításnak szerinte "tárgyilagosnak, ideológiai gyarmatosítás nélkülinek" kell lennie. Szóba került a venezuelai krízis is, amire reagálva a pápa hangsúlyozta, hogy nem állhat egyik politikai fél oldalára sem, de "igazságos és békés" megoldást szorgalmaz erőszak és vérontás nélkül. A migrációról megjegyezte, hogy

mindig fel kell tenni a kérdést, hogy az adott országot vajon nem a bevándorlók teremtették-e meg.

Óvatos hozzáállást szorgalmazott, példaként pedig Svédországot hozta, ahol korábban sokakat befogadtak, de a svédek tavaly azt mondták, megállnak egy kicsit, mivel "már nem tudták teljesíteni az integrációt". (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.