Kormányhivatal vizsgálja a WizzAir vasárnapi poggyászafférját

Miután az Index több olvasó panaszára hivatkozva megírta, hogy a Wizz Air légitársaság vasárnapi Dubaj-Budapest járatáról több utas poggyásza is hiányzott, a Miniszterelnökség bejelentette, hogy Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár kezdeményezésére kivizsgálják az ügyet. 

A minisztériumnak sikerült az eljárásról hamarabb tájékoztatni a közvéleményt, mint magát a légitársaságot. A Wizz Air az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egyelőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak a vizsgálatról. Hozzátették: „az erős ellenszél miatt megnövekedett fogyasztás és a Budapestre előre jelzett hó miatt a Wizz Air W6 2498-as számú, január 26-án Dubaiból Budapestre közlekedő járatának a szokásosnál több üzemanyaggal kellett elindulnia. Ezért, illetve a feladott poggyászok szokatlanul nagy mennyisége és tömege miatt több poggyászt felszállás előtt kirakodtak, hogy a repülőgép a megengedett súlyhatáron belül maradjon.” Közölték: mindent megtesznek, hogy a következő, január 29-ei járattal minden hiányzó poggyászt eljuttassanak az érintett utasokhoz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.