760-szor bliccelt, letöltendő börtönbüntetést kapott

közlekedés
2019 január 29., 13:14
comments 137

Letöltendő börtönbüntetést kapott a Nagykátai Járásbíróságon az a férfi, akinek 11 millió forintos tartozása gyűlt össze, miután 2012 és 2016 között 760 alkalommal utazott jegy nélkül a MÁV-Start vonatain.

Az IHO szerint a férfi mindig a Budapest-Nagykáta lógott, és a sokmilliós összeg a pót és késedelmi díjakkal együtt jött össze, mivel a férfi a büntetéseit sem fizette ki soha. Most az egy év letöltendő szabadságvesztés mellett három évre a közügyektől is eltiltották, és 870 ezer forintott kell fizetni a vasútnak okozott kárért és a bűnügyi költségek megtérítésére.

Az indoklás szerint a férfi nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás elkövetésében bűnös, és a szokatlanul szigorú büntetést általános megelőző jelleggel szabták ki, hogy mást is eltérítsen a hasonló jellegű bűntényektől.

A bliccelő feltételes szabadságra nem bocsátható, az ítélet ellen fellebbezni is csak a büntetés mértékét illetően lehetséges, erre vonatkozóan a védőügyvéd fellebbezést kért.

A MÁV-Start az eset kapcsán azt közölte az IHO-val, hogy ők nem büntetni szeretnének elsősorban, hanem fokozni a jegyvásárlási hajlandóságot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt