760-szor bliccelt, letöltendő börtönbüntetést kapott

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Letöltendő börtönbüntetést kapott a Nagykátai Járásbíróságon az a férfi, akinek 11 millió forintos tartozása gyűlt össze, miután 2012 és 2016 között 760 alkalommal utazott jegy nélkül a MÁV-Start vonatain.

Az IHO szerint a férfi mindig a Budapest-Nagykáta lógott, és a sokmilliós összeg a pót és késedelmi díjakkal együtt jött össze, mivel a férfi a büntetéseit sem fizette ki soha. Most az egy év letöltendő szabadságvesztés mellett három évre a közügyektől is eltiltották, és 870 ezer forintott kell fizetni a vasútnak okozott kárért és a bűnügyi költségek megtérítésére.

Az indoklás szerint a férfi nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás elkövetésében bűnös, és a szokatlanul szigorú büntetést általános megelőző jelleggel szabták ki, hogy mást is eltérítsen a hasonló jellegű bűntényektől.

A bliccelő feltételes szabadságra nem bocsátható, az ítélet ellen fellebbezni is csak a büntetés mértékét illetően lehetséges, erre vonatkozóan a védőügyvéd fellebbezést kért.

A MÁV-Start az eset kapcsán azt közölte az IHO-val, hogy ők nem büntetni szeretnének elsősorban, hanem fokozni a jegyvásárlási hajlandóságot.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.