760-szor bliccelt, letöltendő börtönbüntetést kapott

Letöltendő börtönbüntetést kapott a Nagykátai Járásbíróságon az a férfi, akinek 11 millió forintos tartozása gyűlt össze, miután 2012 és 2016 között 760 alkalommal utazott jegy nélkül a MÁV-Start vonatain.

Az IHO szerint a férfi mindig a Budapest-Nagykáta lógott, és a sokmilliós összeg a pót és késedelmi díjakkal együtt jött össze, mivel a férfi a büntetéseit sem fizette ki soha. Most az egy év letöltendő szabadságvesztés mellett három évre a közügyektől is eltiltották, és 870 ezer forintott kell fizetni a vasútnak okozott kárért és a bűnügyi költségek megtérítésére.

Az indoklás szerint a férfi nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás elkövetésében bűnös, és a szokatlanul szigorú büntetést általános megelőző jelleggel szabták ki, hogy mást is eltérítsen a hasonló jellegű bűntényektől.

A bliccelő feltételes szabadságra nem bocsátható, az ítélet ellen fellebbezni is csak a büntetés mértékét illetően lehetséges, erre vonatkozóan a védőügyvéd fellebbezést kért.

A MÁV-Start az eset kapcsán azt közölte az IHO-val, hogy ők nem büntetni szeretnének elsősorban, hanem fokozni a jegyvásárlási hajlandóságot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.