760-szor bliccelt, letöltendő börtönbüntetést kapott

Letöltendő börtönbüntetést kapott a Nagykátai Járásbíróságon az a férfi, akinek 11 millió forintos tartozása gyűlt össze, miután 2012 és 2016 között 760 alkalommal utazott jegy nélkül a MÁV-Start vonatain.

Az IHO szerint a férfi mindig a Budapest-Nagykáta lógott, és a sokmilliós összeg a pót és késedelmi díjakkal együtt jött össze, mivel a férfi a büntetéseit sem fizette ki soha. Most az egy év letöltendő szabadságvesztés mellett három évre a közügyektől is eltiltották, és 870 ezer forintott kell fizetni a vasútnak okozott kárért és a bűnügyi költségek megtérítésére.

Az indoklás szerint a férfi nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás elkövetésében bűnös, és a szokatlanul szigorú büntetést általános megelőző jelleggel szabták ki, hogy mást is eltérítsen a hasonló jellegű bűntényektől.

A bliccelő feltételes szabadságra nem bocsátható, az ítélet ellen fellebbezni is csak a büntetés mértékét illetően lehetséges, erre vonatkozóan a védőügyvéd fellebbezést kért.

A MÁV-Start az eset kapcsán azt közölte az IHO-val, hogy ők nem büntetni szeretnének elsősorban, hanem fokozni a jegyvásárlási hajlandóságot.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.