FaceTime: Akkor is hallja a hívó, ha hívják, ha fel se vette a telefont

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Súlyos biztonsági hibára lettek figyelmesek felhasználók az Apple FaceTime alkalmazásában, bizonyos esetben a hívott fél mikrofonját és kameráját akkor is aktiválja az alkalmazás, ha az nem reagált a híváskezdeményezésre.

Az Apple elismerte a hibát, és még a héten javítást ígért.

A jelenségről beszámoló Verge azt írja, a hiba csoportos hívás kezdeményezésével idézhető elő. 

Ha a hívó fél a kicsöngés közben saját maga kontaktját is a híváshoz adja, a FaceTime hibásan csoportos (konferencia-) hívásként kezdi el értelmezni a hívást, és tévesen aktiválja a hívott fél mikrofonját. Így a tárcsázott partner hangját akkor is hallhatjuk, ha fel sem vette a telefont.

Íme:

Ha a híváskezdeményezést az iPhone kikapcsoló vagy hangerőszabályozó gombjaival lenémítja a felhasználó, a kamera is beindul a hívott fél készülékén. A hibát a FaceTime desktopos alkalmazásán is detektálta a Macrumors. (Verge)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.