FaceTime: Akkor is hallja a hívó, ha hívják, ha fel se vette a telefont

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Súlyos biztonsági hibára lettek figyelmesek felhasználók az Apple FaceTime alkalmazásában, bizonyos esetben a hívott fél mikrofonját és kameráját akkor is aktiválja az alkalmazás, ha az nem reagált a híváskezdeményezésre.

Az Apple elismerte a hibát, és még a héten javítást ígért.

A jelenségről beszámoló Verge azt írja, a hiba csoportos hívás kezdeményezésével idézhető elő. 

Ha a hívó fél a kicsöngés közben saját maga kontaktját is a híváshoz adja, a FaceTime hibásan csoportos (konferencia-) hívásként kezdi el értelmezni a hívást, és tévesen aktiválja a hívott fél mikrofonját. Így a tárcsázott partner hangját akkor is hallhatjuk, ha fel sem vette a telefont.

Íme:

Ha a híváskezdeményezést az iPhone kikapcsoló vagy hangerőszabályozó gombjaival lenémítja a felhasználó, a kamera is beindul a hívott fél készülékén. A hibát a FaceTime desktopos alkalmazásán is detektálta a Macrumors. (Verge)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.