FaceTime: Akkor is hallja a hívó, ha hívják, ha fel se vette a telefont

Súlyos biztonsági hibára lettek figyelmesek felhasználók az Apple FaceTime alkalmazásában, bizonyos esetben a hívott fél mikrofonját és kameráját akkor is aktiválja az alkalmazás, ha az nem reagált a híváskezdeményezésre.

Az Apple elismerte a hibát, és még a héten javítást ígért.

A jelenségről beszámoló Verge azt írja, a hiba csoportos hívás kezdeményezésével idézhető elő. 

Ha a hívó fél a kicsöngés közben saját maga kontaktját is a híváshoz adja, a FaceTime hibásan csoportos (konferencia-) hívásként kezdi el értelmezni a hívást, és tévesen aktiválja a hívott fél mikrofonját. Így a tárcsázott partner hangját akkor is hallhatjuk, ha fel sem vette a telefont.

Íme:

Ha a híváskezdeményezést az iPhone kikapcsoló vagy hangerőszabályozó gombjaival lenémítja a felhasználó, a kamera is beindul a hívott fél készülékén. A hibát a FaceTime desktopos alkalmazásán is detektálta a Macrumors. (Verge)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.