Fideszes képviselők és Széles Gábor is nyertek tízmilliós támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán

POLITIKA
2019 január 29., 16:20
comments 132

A napi.hu írt arról, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program vissza nem térítendő pályázati forrásaiból nemcsak Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodája kapott támogatást, de Széles Gábor zalacsányi kastélyszállója is.

Mint a lap írja, a kastélyszállót kezelő cég tulajdonosa pedig az SGH Vagyonkezelő Kft. közbeiktatásával Széles Gábor, akinek vagyonát 142 milliárd forintra becsülik, most mégis elnyert 101 millió forint támogatást.

De nyertek az MTÜ pénzosztásán fideszes képviselők is a napi.hu cikke szerint: a támogatói okirattal rendelkező pályázatok listájából kiderült, hogy a Vertical Art Kft. is kapott 60 millió forintot a Vertical art panzió fejlesztésére. A cégadatbázisok szerint ez a vállalkozás Becsó Károly és Becsó Zsolt fideszes képviselők tulajdonában van.

A Becsó testvérek korábban is kaptak már állami támogatást: korábban a Direkt36 írta meg, hogy Becsó Zsolt több szálon is kapcsolódik Hollókő egyik újonnan épített, panorámás házához, ahol szálláshely kialakítására 34 millió forint állami és uniós támogatást kapott egy, Becsó Zsolt érdekeltségébe tartozó cég. Mint írják, Becsó korábban sem a céget, sem a cégnek utalt állami támogatásokat nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.