Hatalmas károkat okoztak a vandálok Kalifornia nemzeti parkjában a kormányzati leállás idején

200-300 év, mire regenerálódnak azok a károk, amelyet a vandálok okoztak a Joshua Tree nemzeti parkban az amerikai kormányzat részleges leállása idején. 

A nemzeti parkot ugyanis 34 napi nem őrizték, mégis nyitva hagyták, így tulajdonképpen szabadon járhatott ki-be bárki.

A felügyelet nélküli látogatók pedig összeszemetelték a természetvédelmi területet, 100 éves fákat vágtak ki, gyújtottak fel, járműveikekl utakat szántottak a sivatagi vadonban. A park egyik korábbi vezetője, Curt Sauer a károkat látván azt nyilatkozta, legalább 2-300 év, mire a park kiheveri azt a 34 napot, amíg nem tudott természetvédelmi területként funkcionálni.

A Joshua Tree nemzeti park a Jozsué-pálmaliliomról kapta a nevét, amely csak itt él meg a két sivatagból álló természetvédelmi területen. (Guardian

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.