Meg is kezdődött Macedónia NATO-csatlakozása

Miután Görögország is jóváhagyta Macedónia új nevét, az Észak-Macedóniát, a NATO villámgyorsan el is kezdte előkészíteni az ország csatlakozását a katonai szövetséghez.

A görög jóváhagyás után Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azonnal nekiállt a macedónok csatlakozási jegyzőkönybét ismertetni a tagállamok nagyköveteivel - írja a Bloomberg.

A terv az, hogy a dokumentumot először a görögök írják alá, ezzel is nyomatéosítva, hogy minden akadály elhárult a balkáni ország csatlakozása elől. „A következő napokban eldől a pontos menetrend. Ezek után Macedónia meghívottként részt is vehet NATO-eseményeken” - mondta a szövetség egy képviselője.

Ahogy a lap is hangsúlyozza, Macedónia NATO-csatlakozása komoly csapás a balkáni befolyási övezetét védeni igyekvő Oroszországnak, amely minden áron próbálta megakadályozni az ország nyugati integrációját.

Szakértők szerint egyébként Macedónia 2020-ban lehet majd a NATO teljes jogú tagja, miután valamennyi tagállam raatifikálta a csatlakozási szerződés szövegét.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.