Meg is kezdődött Macedónia NATO-csatlakozása

Miután Görögország is jóváhagyta Macedónia új nevét, az Észak-Macedóniát, a NATO villámgyorsan el is kezdte előkészíteni az ország csatlakozását a katonai szövetséghez.

A görög jóváhagyás után Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azonnal nekiállt a macedónok csatlakozási jegyzőkönybét ismertetni a tagállamok nagyköveteivel - írja a Bloomberg.

A terv az, hogy a dokumentumot először a görögök írják alá, ezzel is nyomatéosítva, hogy minden akadály elhárult a balkáni ország csatlakozása elől. „A következő napokban eldől a pontos menetrend. Ezek után Macedónia meghívottként részt is vehet NATO-eseményeken” - mondta a szövetség egy képviselője.

Ahogy a lap is hangsúlyozza, Macedónia NATO-csatlakozása komoly csapás a balkáni befolyási övezetét védeni igyekvő Oroszországnak, amely minden áron próbálta megakadályozni az ország nyugati integrációját.

Szakértők szerint egyébként Macedónia 2020-ban lehet majd a NATO teljes jogú tagja, miután valamennyi tagállam raatifikálta a csatlakozási szerződés szövegét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.