Soha nem látott film Ady Endre 100 évvel ezelőtti temetéséről

Történelem
2019 január 29., 12:49
comments 110

1919 január 29-én tartották az Ady Endrétől búcsúzú nemzeti gyászszertartást, amiről most elveszettnek hitt filmfelvételeket publikált a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívuma:

link Forrás

A gyászszertartásról készült felvételek nem voltak teljesen ismeretlenek, de ez a film hosszabb és jobb minőségű is, mint ami eddig közkézen forgott.

Ez a kópia az Est filmhíradó eredeti példánya, amit most a Filmalap munkatársai egy raktárrendezés közben megtaláltak és pubilkáltak. Most néhány szintén korabeli filmhíradóval együtt tették elérhetővé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.