Soha nem látott film Ady Endre 100 évvel ezelőtti temetéséről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

1919 január 29-én tartották az Ady Endrétől búcsúzú nemzeti gyászszertartást, amiről most elveszettnek hitt filmfelvételeket publikált a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívuma:

A gyászszertartásról készült felvételek nem voltak teljesen ismeretlenek, de ez a film hosszabb és jobb minőségű is, mint ami eddig közkézen forgott. 

Ez a kópia az Est filmhíradó eredeti példánya, amit most a Filmalap munkatársai egy raktárrendezés közben megtaláltak és pubilkáltak. Most néhány szintén korabeli filmhíradóval együtt tették elérhetővé.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.