Szijjártó Péter főtanácsadója lett Gyurta Dániel

Ez azon a keddi rendezvényen derült ki, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter együttműködési megállapodást írt alá Mocsai Lajossal, aki a Testnevelési Egyetem rektora. (Miután a Fidesz törvényt módosított azért, hogy rektor lehessen, majd azért is, hogy ne kelljen nyugdíjba mennie, a Debreceni Egyetem pedig úgy választotta díszdoktorrá, hogy a doktori és habilitációs tanácsa nem támogatta.)

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Szijjártó a rendezvényen beszélt a sportnak a diplomáciában és az országok közötti nemzetközi gazdasági versenyben játszott szerepéről és azt állította, hogy világszerte keresett terméknek nevezve például a Testnevelési Egyetem képzéseit. Ekkor tért ki arra is, hogy a napokban lett a minisztérium munkatársa az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel, aki miniszteri főtanácsadóként dolgozik a jövőben. 

Mocsai Lajos, a TE rektora kiemelte, a cél az, hogy elméletben és gyakorlatban is támogassák egymást a nemzetközi diplomáciában: „Történelmi lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy a miniszter úrral együtt tudtunk aláírni egy ilyen megállapodást” – mondta Mocsai a Nemzeti Sport beszámolója szerint. A rektor kitért arra is, hogy az egyetem az évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalatot, az oktatói kar tudását tudja a külügyminisztérium rendelkezésére bocsátani.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.