Engedélyt sem kértek, szó nélkül lekerítették a Lázár János vadászkastélyához vezető önkormányzati utat

POLITIKA
2019 január 30., 07:07
comments 257

A hódmezővásárhelyi önkormányzat Facebook-oldalán közölte: hiába keresték, sem a kérelmet, sem az engedélyt nem találtak, tehát

a Lázár János-féle batidai kastélyt üzemeltető cég csak úgy lekerítette az épülethez vezető önkormányzati közutat.

A város kimérette a helyszínen földmérővel a tényállást: a magánterülethez hozzácsaptak egy önkormányzati tulajdonú részt, engedély nélkül. Lázár János gyermekét és a kastélyt működtető céget képviselő ügyvéd, Soós Gábor megkereste a városvezetést, igaz, a jogszerűtlen használatot nem ismerte el, de kérte, az ügyben döntsön a képviselő-testület. Az úthasználatról várhatóan a márciusi ülésen szavazhat a közgyűlés. 

Lázár János az áprilisi országgyűlési választásokig tagadta, hogy köze lenne a batidai vadászkastélyhoz, végül a vagyonnyilatkozatában már hivatalosan is tulajdonos lett az épületet működtető cégben. (via HVG)

Update: Dr. Soós Gábor, mint a Grosswiese Zrt. jogi képviselője közölte: jogvita az érintetett útra vonatkozóan az önkormányzat és a cég közt. Szerinte a "területen a nyolcvanas évek elején épült vadászház, az érintett bekötő út csak az épülethez vezet, más irányú és jellegű forgalmat nem bonyolít. A korábban a Hódcsillag Szövetkezethez tartozó rövid útszakasz azonban szövetkezeti földtulajdonokat rendező, a földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény értelmében az ingatlantól elválva önkormányzati tulajdonba került." Hozzátette: "a vadászház jelenlegi tulajdonosa, a Grosswiese Zrt. a város egyik legjelentősebb adófizetője, szeretnénk az évek óta fennálló jogvitát, az utat érintő, 1993 óta tisztázatlan helyzetet politikamentesen, az önkormányzat és a cég számára is megnyugtató módon rendezni. Ezért kerestük meg a várost, és tettünk ajánlatot a jogvita rendezésére."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.