Összefüggő, 3-4 centi vastag jégtakaró alakult ki a Balaton nagyobb részén

A Balaton nagyobb részén szerdára összefüggő, 3-4 centiméter vastag jégtakaró alakult ki, de általában töredezett, a parton helyenként jégtorlaszok is kialakultak – közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel.

A meteorológus elmondta, főleg a Balaton déli partján alakultak ki turzások a törmelékes, összesodródott jégből.

A befagyott Balaton Balatonvilágosnál 2018. március 1-jénFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A vékony jégtakaró kifejezetten rossz állagú, töredezett, repedezett, Siófok környékén egészen biztosan alkalmatlan a sportolásra. A nyílt vízen kialakult jégtakaró nem bírja el az embert.

Horváth szerint csütörtök hajnalra tovább hízik a jég, de péntektől délies, melegebb levegő érkezik a térségbe, és bár ez várhatóan még nem töri fel a tó jegét, a szombaton érkező, csapadékot hozó erősebb szél már megteheti.

Az előrejelzések szerint a Balaton térségében vasárnaptól hétfőre virradóan hidegfrontra lehet számítani, aminek a szele – ha a tó jégtakarója feltörik – a déli parton torlaszokat alakíthat ki a jégtáblákból. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.