Demeter Szilárd marad a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója

POLITIKA
2019 január 31., 13:18
comments 88

A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint az Emmi 2019. január 16-i határidővel hirdetett pályázatot a PIM főigazgatói tisztségére. A szakma képviselőiből, valamint a PIM munkatársaiból álló bíráló bizottság Demeter Szilárd pályázatát pozitív értékeléssel terjesztette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elé, aki 2019. február 1-jei hatállyal végleges főigazgatónak nevezte ki a pályázót. Demeter Szilárd december közepe óta, Prőhle Gergely leváltása óta vezeti ideiglenes főigazgatóként a múzeumot.

Demeter Szilárd 2008-2014 között Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő mellett dolgozott sajtófőnökként, majd irodavezetőként. 2014-től a Századvég Alapítvány kutató-elemzője. A fideszes médiabirodalomról szóló cikkünkben azt írtuk, hogy a belső századvéges körhöz tartozik, és Habony Árpád egyik ügyintézője. Demeter Szilárd főigazgatói pályázata a PIM oldalán olvasható, a hangulatát ezzel az idézettel lehet talán összefoglalni: „A PIM legyen a kortárs irodalom kovásza és kapuőre.”

Demeter Szilárd író, Habony Árpád egyik intézője
photo_camera Demeter Szilárd Fotó: Tuba Zoltán/képszerkesztőség

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.