Meghackelték az Airbust

külföld
2019 január 31., 04:56
comments 23

Kibertámadás érte az Airbus információs rendszerét. A cég elismerte az adatlopást, de azt állítja, hogy az nem veszélyezteti a gazdasági tevékenységét.

Mint közleményükben írták, vizsgálatot indítottak a cég kereskedelmi repülőivel kapcsolatos információs rendszerét ért támadás miatt, és intézkedéseket tettek a biztonság fokozása érdekében. Azt is írták, hogy a hackerek egyes személyes adatokhoz is hozzáfértek, azt viszont még vizsgálják, hogy a támadás célzott volt-e, meghatározott információkat próbáltak-e megszerezni a hackerek.

A megszerzett személyes adatok állításuk szerint alkalmasak az Airbus egyes európai alkalmazottainak azonosítására, illetve szakmai kapcsolataik feltárására. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.