750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt foglalt le az ugandai adóhatóság

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hatalmas elefántcsont-szállítmányt foglalt le az ugandai adóhatóság, kb. 750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt találtak kivájt farönkökben az ugandai fővárosban, Kampalában. Ez Uganda történetének egyik legnagyobb illegális állati csempészáru-fogása.

A két vietnami férfit, akik Dél-Szudán felől csempészték az árut, őrizetbe vették.

Az ugandai hatóságok szerint egy ekkora elefántcsont-szállítmány 325 elefánt életébe is kerülhetett, és a gyanú szerint a Kongói Demokratikus Köztársaságban kerülhetett a csempészáru a rönkökbe.

TobzoskaFotó: Sylvain Cordier/Biosphoto

Az illegális elefántcsont-kereskedelemről viszonylag sok film és cikk szól, a tobzoskakereskedelemről viszont sokkal kevesebben tudnak Európában, pedig a tobzoska a vadorzók és csempészek számára legkeresettebb emlős az egész világon, ugyanis Kínában hatalmas a kereslet a pikkelyeire, aminek gyógyító erőt tulajdonítanak, a húsát pedig Ázsiában és Afrikában is több országban fogyasztják. (Al-Jazeera)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.