750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt foglalt le az ugandai adóhatóság

2019 február 1., péntek 6:58
45

Hatalmas elefántcsont-szállítmányt foglalt le az ugandai adóhatóság, kb. 750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt találtak kivájt farönkökben az ugandai fővárosban, Kampalában. Ez Uganda történetének egyik legnagyobb illegális állati csempészáru-fogása.

A két vietnami férfit, akik Dél-Szudán felől csempészték az árut, őrizetbe vették.

Az ugandai hatóságok szerint egy ekkora elefántcsont-szállítmány 325 elefánt életébe is kerülhetett, és a gyanú szerint a Kongói Demokratikus Köztársaságban kerülhetett a csempészáru a rönkökbe.

Tobzoska Fotó: Sylvain Cordier/Biosphoto

Az illegális elefántcsont-kereskedelemről viszonylag sok film és cikk szól, a tobzoskakereskedelemről viszont sokkal kevesebben tudnak Európában, pedig a tobzoska a vadorzók és csempészek számára legkeresettebb emlős az egész világon, ugyanis Kínában hatalmas a kereslet a pikkelyeire, aminek gyógyító erőt tulajdonítanak, a húsát pedig Ázsiában és Afrikában is több országban fogyasztják. (Al-Jazeera)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt