750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt foglalt le az ugandai adóhatóság

külföld
2019 február 01., 06:58
comments 45

Hatalmas elefántcsont-szállítmányt foglalt le az ugandai adóhatóság, kb. 750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt találtak kivájt farönkökben az ugandai fővárosban, Kampalában. Ez Uganda történetének egyik legnagyobb illegális állati csempészáru-fogása.

A két vietnami férfit, akik Dél-Szudán felől csempészték az árut, őrizetbe vették.

Az ugandai hatóságok szerint egy ekkora elefántcsont-szállítmány 325 elefánt életébe is kerülhetett, és a gyanú szerint a Kongói Demokratikus Köztársaságban kerülhetett a csempészáru a rönkökbe.

photo_camera Tobzoska Fotó: Sylvain Cordier/Biosphoto

Az illegális elefántcsont-kereskedelemről viszonylag sok film és cikk szól, a tobzoskakereskedelemről viszont sokkal kevesebben tudnak Európában, pedig a tobzoska a vadorzók és csempészek számára legkeresettebb emlős az egész világon, ugyanis Kínában hatalmas a kereslet a pikkelyeire, aminek gyógyító erőt tulajdonítanak, a húsát pedig Ázsiában és Afrikában is több országban fogyasztják. (Al-Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.