750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt foglalt le az ugandai adóhatóság

Hatalmas elefántcsont-szállítmányt foglalt le az ugandai adóhatóság, kb. 750 darab elefántcsontot és több ezer tobzoskapikkelyt találtak kivájt farönkökben az ugandai fővárosban, Kampalában. Ez Uganda történetének egyik legnagyobb illegális állati csempészáru-fogása.

A két vietnami férfit, akik Dél-Szudán felől csempészték az árut, őrizetbe vették.

Az ugandai hatóságok szerint egy ekkora elefántcsont-szállítmány 325 elefánt életébe is kerülhetett, és a gyanú szerint a Kongói Demokratikus Köztársaságban kerülhetett a csempészáru a rönkökbe.

TobzoskaFotó: Sylvain Cordier/Biosphoto

Az illegális elefántcsont-kereskedelemről viszonylag sok film és cikk szól, a tobzoskakereskedelemről viszont sokkal kevesebben tudnak Európában, pedig a tobzoska a vadorzók és csempészek számára legkeresettebb emlős az egész világon, ugyanis Kínában hatalmas a kereslet a pikkelyeire, aminek gyógyító erőt tulajdonítanak, a húsát pedig Ázsiában és Afrikában is több országban fogyasztják. (Al-Jazeera)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.