A Jobbik megszűnése is napirenden lesz a párt rendkívüli kongresszusán

Rendkívüli pártkongresszust hívott össze Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, miután az Állami Számvevőszék újabb, több százmilliós bírságot szabott ki pártjára. Mivel így már csaknem egymilliárd forintnyi büntetést kéne fizetnie a Jobbiknak az ÁSZ határozatai alapján, a rendkívüli kongresszus két napirendi pontja közül az egyik a párt és a frakció megszüntetése lesz, írja a Magyar Hang.

"Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a legnagyobb ellenzéki párt részéről felvetődik a kérdés, tudjuk-e tovább folytatni a politikai tevékenységünket, mint Jobbik" - mondta Sneider.

Az ÁSZ csütörtökön közzétett jelentésében, amiben a Jobbik 2018-as gazdálkodását vizsgálta, 136 millió forintra büntette a Jobbikot, és ugyanennyivel csökkentette a pártnak járó állami támogatást is.

Az ÁSZ jelentésében többek között azt állította, hogy a Jobbik a saját forrásként feltüntetett 170 milliós vagyonából 52 millió forintot nem támasztott alá számviteli bizonylattal. A Jobbik szerint ez az előző, vagyis a 2017-es évből megmaradt maradvány, ezt bankszámlakivonatokkal, egyenleg-igazolásokkal és főkönyvi kivonatokkal is igazolták.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.