A Jobbik megszűnése is napirenden lesz a párt rendkívüli kongresszusán

POLITIKA
2019 február 01., 14:02
comments 754

Rendkívüli pártkongresszust hívott össze Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, miután az Állami Számvevőszék újabb, több százmilliós bírságot szabott ki pártjára. Mivel így már csaknem egymilliárd forintnyi büntetést kéne fizetnie a Jobbiknak az ÁSZ határozatai alapján, a rendkívüli kongresszus két napirendi pontja közül az egyik a párt és a frakció megszüntetése lesz, írja a Magyar Hang.

"Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a legnagyobb ellenzéki párt részéről felvetődik a kérdés, tudjuk-e tovább folytatni a politikai tevékenységünket, mint Jobbik" - mondta Sneider.

Az ÁSZ csütörtökön közzétett jelentésében, amiben a Jobbik 2018-as gazdálkodását vizsgálta, 136 millió forintra büntette a Jobbikot, és ugyanennyivel csökkentette a pártnak járó állami támogatást is.

Az ÁSZ jelentésében többek között azt állította, hogy a Jobbik a saját forrásként feltüntetett 170 milliós vagyonából 52 millió forintot nem támasztott alá számviteli bizonylattal. A Jobbik szerint ez az előző, vagyis a 2017-es évből megmaradt maradvány, ezt bankszámlakivonatokkal, egyenleg-igazolásokkal és főkönyvi kivonatokkal is igazolták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt