A Jobbik megszűnése is napirenden lesz a párt rendkívüli kongresszusán

Rendkívüli pártkongresszust hívott össze Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, miután az Állami Számvevőszék újabb, több százmilliós bírságot szabott ki pártjára. Mivel így már csaknem egymilliárd forintnyi büntetést kéne fizetnie a Jobbiknak az ÁSZ határozatai alapján, a rendkívüli kongresszus két napirendi pontja közül az egyik a párt és a frakció megszüntetése lesz, írja a Magyar Hang.

"Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a legnagyobb ellenzéki párt részéről felvetődik a kérdés, tudjuk-e tovább folytatni a politikai tevékenységünket, mint Jobbik" - mondta Sneider.

Az ÁSZ csütörtökön közzétett jelentésében, amiben a Jobbik 2018-as gazdálkodását vizsgálta, 136 millió forintra büntette a Jobbikot, és ugyanennyivel csökkentette a pártnak járó állami támogatást is.

Az ÁSZ jelentésében többek között azt állította, hogy a Jobbik a saját forrásként feltüntetett 170 milliós vagyonából 52 millió forintot nem támasztott alá számviteli bizonylattal. A Jobbik szerint ez az előző, vagyis a 2017-es évből megmaradt maradvány, ezt bankszámlakivonatokkal, egyenleg-igazolásokkal és főkönyvi kivonatokkal is igazolták.