Beengedték a kutyákat a párizsi parkokba

2019 február 1., péntek 7:31
135

Párizsban nem olyan könnyű kutyatulajdonosnak lenni, a sétáltatás ugyanis nehézkes, mert a kutyák ki vannak tiltva a legtöbb párizsi közparkból, köztük a sok világhírű kertből is. Emiatt az állatok bandázni sem igen tudnak, a városon belül nehéz is szocializálni a kutyákat, hiszen alig tudnak valahol nagyobb számban találkozni.

Eddig csak a párizsi parkok 16 százaléka volt hozzáférhető a kutyák számára, ráadásul Párizsban eleve nincs túl sok zöld, már ha a város teljes területét nézzük.

Kutyasétáltatók a Tuileriák kertjében Fotó: LIONEL BONAVENTURE/AFP

Ezért a kb. 200 ezer párizsi kutya többsége előtt két út állt: vagy a járdán sétáltatják őket pórázon, vagy kiviszik őket a város körüli két nagyobb erdőbe, a Bois de Boulogne vagy a Bois de Vincennes fái közé, de ez akár 1 óra tömegközlekedést is jelenthet.

A párizsi városvezetés azonban úgy döntött, mostantól beengedi a kutyákat a város közparkjaiba is.

A döntés egy liberalizációs csomag része, ami élhetőbbé kívánja tenni a párizsi parkokat, amikben eddig piknikezni, fürdőruhában lenni és labdajátékot játszani sem lehetett.

A szabályok egy része persze megmarad: a kutyák csak pórázon lehetnek a parkokban, és csak a kiépített utakon járkálhatnak, valamint nem mehetnek játszóterek közelébe, hogy ne zavarják a gyerekeket. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt