J.D. Salinger családja megjelenteti az író kiadatlan műveit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Zabhegyező szerzőjének fia a Guardiannek megerősítette, hogy J.D. Salinger kiadatlan műveinek sajtó alá rendezésén dolgoznak. Salinger utolsó novelláját 1965-ben publikálta, utána még évtizedekig írt, de soha semmit nem adott ki. Az amerikai modern irodalom klasszikusának számító szerző 2010-ben halt meg.  

J.D. SalingerFotó: Archives-Zephyr/leemage

Fia, Matt Salinger most a Guardiannek adott interjújában elmondta, hogy apja sosem hagyta abba az írást, és a tervek szerint mindent kiadnak, amit csak valaha alkotott. Matt egyelőre nem árult el semmit a történetekről, de valószínűleg van olyan, ami a  Glass családról szól, akik gyakran szerepeltek Salinger történeteiben (Franny és Zooey; Magasabbra a tetőt, ácsok / Seymour: Bemutatás).

Elárulta azt is, hogy ő és apja özvegye, Colleen O’Neill, akivel közösen gondozzák az örökséget, már 2011 óta dolgoznak az anyagon, de az még nincs kész a publikálásra. Hozzátette, hogy az anyag mennyisége miatt lassan haladnak: „Olyan valakiről van szó, aki 50 éven át úgy írt, hogy nem jelentetett meg semmit, szóval sok anyag”. Tehát valószínűleg még sokáig eltart a munka, Matt Salinger abban azért bízik, hogy egy évtized alatt végeznek.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.