Ki akarták javítani a kátyút, kiderült, hogy nem kátyú, hanem valaki földalatti alagutat ásott egy közeli bankig

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Alaposan meglepődött egy útjavító brigád a floridai Pemborke Pines városában, amikor rájöttek, hogy a kátyú, aminek a kijavítására érkeztek, valójában sokkal több egy sima kátyúnál.

Az úttesten egy nagyobb esőzés után keletkezett lyuk ugyanis egy földalatti járatra nyílt. 

Miután kihívták az FBI embereit és azok rendesen felderítették a terepet, kiderült, hogy az alagút bejárata az út menti pálmafák között volt, 

a vége pedig egy onnan jó 50 méterre található bankfióknál. 

A kutatás során a keskenyebb részein mindössze 60 centis átmérőjű alagútból a következő dolgok kerültek elő

  • egy csörlő
  • egy másik, szintén kötél felcsévélésére szolgáló szerkezet
  • egy kis csilleszerűség
  • egy csákány
  • és egy kisméretű generátor

A rendőrség persze azt gyanítja, hogy a cél a bankfiók kirablása volt.  A kézműves óriásvakondjárat egy rakás kínzó kérdést vet fel:

  • a legnagyobb az, hogy miként tudták észrevétlenül kitermelni és elszállítani a helyszínről a földet a nyilván jó pár napig tartó ásás közben.
  • a nevetgélve nyilatkozó FBI-ügynökök el sem tudják képzelni, hogy az ismeretlenek hogyan képzelték áttörni a bank alapozását.
  • Azt sem, hogy mekkorák lehettek a tettesek.
  • És hogyan képzelték, hogy az esős klímájáról ismert Floridában nem fog beomlani egy simán csak kiásott, de belül ki nem falazott alagút.

Merthogy a járat már a felfedezésének idejére több helyen is beomlott. Éppen ezért ásták ki végig az egészet, de halott bankrablójelöltet szerencsére nem találtak benne.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.