Magyarország tavaly 367 menekültet fogadott be

migráció
2019 február 01., 06:46
comments 136

A Népszava adatigénylésére válaszolva a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal kiadta a 2018-as részletes menekültügyi statisztikákat. Ezek alapján 2018-ban összese 367 menekültet fogadott be Magyarország, de egyre csökkenő ütemben. Ehhez képest 2017-ben még 1300-an kaptak menekültstátuszt.

A 2018-as statisztika szerint továbbra is elsősorban afgánok és irakiak, szírek, pakisztániak és irániak érkeznek, de a nyár elején elfogadott alkotmánymódosítás és a Stop Soros törvénynek nevezett jogszabály óta egyre kevesebben kapnak státuszt. Míg az első kilenc hónapban az 560 kérelemből (ebben persze voltak az előző évből áthúzódó ügyek is) 354 pozitív döntés született, az év utolsó három hónapjában hiába érkezett újabb 111 menekültkérelem, már csak 13 esetben adták meg a hatóságok a nemzetközi védelem valamilyen formáját. Ebből a 13-ból volt az egyik Nikola Gruevszki, a korábban korrupció miatt elítélt macedón kormányfő. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.