Uránt kínálhattak aukcióra a neten Japánban

A Yahoon még 2017-ben megjelent egy árverés, amiben egy üvegcsőben lévő anyagra lehetett alkudozni, és az anyag az eladó leírása szerint „99.9% urán” volt. A japán rendőrség az eladót és a licitálókat is kihallgatta.

A japán Kyodo Hírügynökség szerint az üveg hatósági tesztjei alapján a fiolában lévő anyag valóban radioaktív volt. Sajtóértesülések szerint az üvegben szegényített urán vagy uránpor lehetett, de hatósági megerősítés nem érkezett ezekre az információkra.

Az eladó azzal védekezett, hogy az anyagot nem Japánban vette, és érthető is, hogy ezt teszi, Japánban ugyanis a radioaktív anyagokkal való kereskedelem 1 éves börtönt is érhet.

A fiola végül egyébként nem talált vevőre a Yahoon, a japán hatóságok ugyanis jelentkeztek a cégnél, ami erre leállította az árverést, és minden adatot átadott a rendőrségnek. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.