Uránt kínálhattak aukcióra a neten Japánban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Yahoon még 2017-ben megjelent egy árverés, amiben egy üvegcsőben lévő anyagra lehetett alkudozni, és az anyag az eladó leírása szerint „99.9% urán” volt. A japán rendőrség az eladót és a licitálókat is kihallgatta.

A japán Kyodo Hírügynökség szerint az üveg hatósági tesztjei alapján a fiolában lévő anyag valóban radioaktív volt. Sajtóértesülések szerint az üvegben szegényített urán vagy uránpor lehetett, de hatósági megerősítés nem érkezett ezekre az információkra.

Az eladó azzal védekezett, hogy az anyagot nem Japánban vette, és érthető is, hogy ezt teszi, Japánban ugyanis a radioaktív anyagokkal való kereskedelem 1 éves börtönt is érhet.

A fiola végül egyébként nem talált vevőre a Yahoon, a japán hatóságok ugyanis jelentkeztek a cégnél, ami erre leállította az árverést, és minden adatot átadott a rendőrségnek. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.