Maduro előrehozott választásokat javasolt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Előrehozott választások ötletét lebegtette meg egy szombati beszédében Nicolas Maduro venezuelai elnök. 

A hívei előtt beszélő, az ellenzék által illegitimnek tartott politikus már az idén megtartaná a 2020-ban esedékes nemzetgyűlési választásokat. Az ország két, egymással konkuráló parlamentje közül itt az ellenzék van többségben. A Nemzetgyűlés többségi frakciójának vezetője az a Juan Guaido, aki a múlt héten az ország ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát. Guaidót azóta több nagyhatalom és az Európai Parlament is legitim ideiglenes elnöknek ismerte el. Csakúgy, mint a magyar kormány.

Maduro felvetéséről az általa ellenőrzött alternatív, 2017-ben létrehozott törvényhozó testület, az Alkotmányozó Nemzetgyűlés fog elvileg dönteni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.