Májusban szavazhatnak arról a denveriek, hogy lehessen-e nyugodtan varázsgombázni a városban

ÉLET
2019 február 02., 17:09
comments 78

Elegendő hiteles aláírás gyűlt össze, így az észak-amerikai Denverben májusban tartandó helyi választáson a lakosok arról is szavazhatnak majd, hogy a település határain belül dekriminalizálják-e a pszilocibin tartalmú, úgynevezett varázsgombák fogyasztását. Az ilyen gombák fogyasztása kisebb mennyiségben jókedvet, nagyobb mennyiségben vizuális hallucinációkat okoz.

Ha győznének az igenek, akkor a helyi rendőrség nem üldözné tovább a gombabirtokosokat, sőt egy rendelet kifejezetten meg is tiltaná, hogy az önkormányzat ilyen célokra pénzt költsön. Ezzel Denver lenne az első gombatoleráló település az Egyesült Államokban.

A gombaügyi aktivisták ugyanazt a stratégiát követik, mint a marihuánafogyasztás dekriminalizációjáért küzdők annak idején. Az a népszavazás 2012-ben sikeresnek bizonyult.

A varázsgomba a szövetségi törvények értelmében tiltott kábítószernek minősül.

(via Danver Channel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.