Orbánék K.O.-val ütik ki Simicskát a médiából, a G-napon lesz újra Magyar Nemzet a Magyar Időkből

Média
2019 február 02., 12:47
comments 359

2015 február 6-a sajtótörténeti pillanat volt, ekkor vált biztossá, hogy a két egykori fideszes harcostárs, Orbán Viktor és Simicska Lajos végleg összekülönböztek. A fideszes médiabirodalom megroppant, a Magyar Nemzet és a Hír Tv akkori tulajdonosa, Simicska Lajos eltávolította az érdekeltségeit a párt közeléből. Az ország akkori második legjelentősebb politikai napilapjaként a Magyar Nemzet kritikussá vált az Orbán-kormánnyal szemben.

Február 6. volt a nap, amikor az újság és a tévé vezetésének jó része felállt, otthagyta Simicska Lajos cégeit, hogy Orbán Viktor mellett tegyen hitet. Ebből a kiállásból nőtt ki később a jelenlegi fideszes médiabirodalom, például a Magyar Idők napilap. A Magyar Nemzet azonban Simicska kezében maradt, aki február 6-án lényegében a teljes magyar nyilvánosság előtt legecizte Orbánt.

A Magyar Nemzet egészen a tavalyi áprilisi választásokig működött, a Fidesz-KDNP győzelme után azonban Simicska rövidúton bezárta, és kivonult a médiából. Ennek a részletes történetét a Direkt36 írta meg a közelmúltban.

Most úgy tűnik, Orbán Viktor és a Fidesz teljes győzelmével zárul a médiaháború:

a Magyar Nemzet ellen létrehozott Magyar Időket a jövő héten átnevezik: a neve Magyar Nemzet lesz.

A Magyar Idők szombati lapszámának 8-ik oldalán jelent meg a rövid közlemény, “a Magyar Idők napilap nevet vált, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni”. Közölték még továbbá, hogy a névváltoztatás nem érinti a lap tartalmát, a formátumát, az árát, a kiadó személyét, és hogy a Magyar Nemzet a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is.

Az átállítás (vagy visszaállítás) napja pedig a G-nap, azaz február 6.

A Magyar Idők szombati számának 8. oldalán
photo_camera A Magyar Idők szombati számának 8. oldalán Fotó: 444.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.