Nagy fölénnyel nyerte Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztás első fordulóját

POLITIKA
2019 február 03., 14:10
comments 1192

A párbeszédes Karácsony Gergely legyőzte a szocialista Horváth Csabát, és ezzel ő lett az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltje a főpolgármester-választáson.

Az előválasztás egyik vitája
photo_camera Az előválasztás egyik vitája Fotó: botost/444.hu

Az előválasztás szervezői sajtótájékoztatón közölték, hogy a 34133 érvényes voksból Karácsony 27598, Horváth Csaba 6635 szavazatot kapott. Horváth Csaba a bejelentés után azt mondta, jó szívvel tudja támogatni Karácsonyt.

Karácsony szerint ma nincs más vesztes, csak a Fidesz, és az első magyar előválasztáson történelmi győzelmet arattak a budapestiek a Fidesz megosztó politikájával szemben. „Ez a nap az új ellenzéki politika kialakításának napja. Holnaptól a hatalom embereivel szemben az emberek hatalmát fogjuk felhasználni annak érdekében, hogy ezt a várost megváltoztassuk” - mondta Karácsony, aki azt a frázist is elsütötte, hogy nem az ellenzék, hanem a budapestiek jelöltjét keresik.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke arról beszélt, hogy vasárnap az Úr napja, ami azért is szimbolikus, mert októberben is egy vasárnapi napon fogják legyőzni Tarlós Istvánt.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke saját kezével számolta a szavazatokat
photo_camera Molnár Zsolt saját kezével számolta a szavazatokat Fotó: Facebook/MSZP

A két jelölt több körben vitázott, vitázgatott egymással. A hétfő reggel indult szavazás első szakaszának győztese nyáron azokkal az ellenzéki jelöltekkel mérkőzhet meg, akik a második fordulóba óhajtanak beszállni. Ilyen lehet az LMP által támogatott Puzsér Róbert, a Liberálisok jelöltje, Sermer Ádám, illetve a Momentum jelöltje, ha lesz ilyen. A cél az lenne, hogy ősszel már csak egyetlen ellenzéki jelölt álljon Tarlós Istvánnal szemben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.