Szerbiában még mindig tart a decemberben elindult tüntetéssorozat

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tízezrek tüntettek szombaton Szerbia 30 városában a kormány ellen. A Borko Stefanovic ellenzéki képviselő novemberi megverése után elindult tiltakozások már kilencedik hete tartanak. 

A belgrádi tüntetésen a tüntetők a közmédia székháza elé vonultak, ahol „cenzúrázott” feliratú szalagokat feszítettek ki a bejáratnál. Később Aleksandar Vučić hivatalánál a lemondását követelő üzeneteket hagytak.

Fotó: Milos Miskov/Anadolu Agency

Vučić még a tüntetések kezdetén azt mondta, akkor sem mondana le, ha ötmillió ember vonulna az utcákra, ami a 7 milliós Szerbiában nagyjából a teljes felnőttkorú lakosságot jelentené. Ezért a tüntetések jelszava a „Én is egy vagyok az ötmillióból” lett.Az elnök elleni tüntetéseken együttműködik egymással a szélsőjobboldali és a baloldali ellenzék, de sok egyetemista, színész és zenész is csatlakozott hozzájuk.

Egyébként Vučićm már felajánlotta, hogy tartsanak előrehozott választásokat, de a tüntetők ebbe csak akkor mennének bele, ha megreformálnák a választási törvényt és az ellenzéki politikusok több időt kaphatnának a médiában. (Financial Times)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.