Az amszterdami esemény szervezője szerint nem Sargentini küldte ki a teremből az Echo TV stábját

Média
2019 február 04., 17:41
comments 120

A fideszes médiabirodalomban múlt héten végigment a beszámoló arról, hogy Judith Sargentini zöldpárti európai parlamenti képviselő Amszterdamban tartott előadást a magyar jogállamiság helyzetéről, erről azonban az Echo TV nem tudósíthatott, mert biztonsági őrök vezették ki őket a teremkből.

Mint az Echo TV akkor összefoglalta „Sargentini ugyanis a magyar tévéstáb jelenlétében nem volt hajlandó megtartani az előadását. A helyszínről Tóth Gábor tudósított.”

De mint a 24.hu írja, hétfőn a Klubrádiónak nyilatkozott Cseres Katalin, az Amszterdami Egyetem európai jogi tanszékének docense, aki az előadás egyik szervezője volt, és mint elmondta, szerinte egyáltalán nem igaz az az állítás, hogy Sargentini kidobta volna a vendégeket.

Az előadást nem is Sargentini, hanem a kutatóintézet szervezte, és a tévéseknek azért kellett távozniuk, mert ugyan az előadásra volt regisztrációjuk, de az egyetem kommunikációs és sajtóirodájától nem kértek forgatási engedélyt, enélkül pedig más újságírók sem forgathatnak az intézményben. Hozzátette azt is, hogy Sargentini azt mondta, teljesen mindegy neki, hogy maradnak-e a tévések.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.