Fucsovics szerint rém kínos, harsány modorban, evés közben támadta le őt a teniszszövetség elnöke

sport
2019 február 04., 10:50
comments 307
photo_camera Babos Tímea és Fucsovics Márton az ausztrál nyílt bajnokságon

Kívülről elég nehéz átlátni a legjobb magyar női és férfi teniszező, vagyis Babos Tímea és Fucsovics Márton, illetve a szövetség vezetőinek, különösen Szűcs Lajos elnöknek az elmérgesedett konfliktusát, de Fucsovics friss nyilatkozata azt mindenképp elárulja, hogy mostanra egészen elfajultak a dolgok.

A magyar éljátékos, aki jó ideje azt nyilatkozza, hogy a feszültség nem anyagi természetű, a Nemzeti Sportnak adott friss nyilatkozatában azzal illusztrálta, hogy az ügy mennyire nem a pénzről szól, hogy annak ellenére mondta le a németek elleni Davis-kupa meccset, hogy húszmillió forintnál is magasabb összeget ajánlott fel neki a szövetség.

Majd, érzékeltetendő, hogy hol tart az ügy, elmesélte, hogy mi történt pár nappal ezelőtt a Budai Tenisz Centrumban.

A sztori szerint Fucsovics és az edzője, Sávolt Attila edzés után éppen ebédeltek a teniszklub éttermében, amikor minden előzetes megbeszélés nélkül megjelent az asztaluknál Szűcs Lajos és Juhász Gábor, utóbbi a szövetség sportigazgatója.

Szûcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a Mohosz elnöke a kifogott halat mutatja
photo_camera Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő a teniszszövetség mellett elnöke a Magyar Országos Horgászsszövetségnek is Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

"Gyakorlatilag letámadtak minket. Szó nélkül leültek az asztalunkhoz, és az elnök úr fennhangon, számonkérő stílusban szegezte nekem a kérdést: »Na, mi a helyzet, neked mi bajod van velem, Marci?«"

- idézte fel a Sportnak Fucsovics kínos jelenetet.

"Közöltem vele, hogy nincs miről beszélnünk, főként nem ilyen stílusban, erre Attilának esett neki. Rendkívül kellemetlen helyzet volt, hiszen a BTC-n az összes gyerek éppen ebédelt a szüleikkel együtt, mindenki minket nézett. Nem hiszem, hogy hasonló előfordulhatna bárhol a világon."

Az egyre kellemetlenebb szituációt végül külső segítséggel sikerült feloldalni:

"Végül Gécsek Tibor, az egyik tulajdonos húzta félre őket a nyilvánvalóan méltatlan szituáció lezárásaként.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.