Fucsovics szerint rém kínos, harsány modorban, evés közben támadta le őt a teniszszövetség elnöke

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Babos Tímea és Fucsovics Márton az ausztrál nyílt bajnokságon

Kívülről elég nehéz átlátni a legjobb magyar női és férfi teniszező, vagyis Babos Tímea és Fucsovics Márton, illetve a szövetség vezetőinek, különösen Szűcs Lajos elnöknek az elmérgesedett konfliktusát, de Fucsovics friss nyilatkozata azt mindenképp elárulja, hogy mostanra egészen elfajultak a dolgok.

A magyar éljátékos, aki jó ideje azt nyilatkozza, hogy a feszültség nem anyagi természetű, a Nemzeti Sportnak adott friss nyilatkozatában azzal illusztrálta, hogy az ügy mennyire nem a pénzről szól, hogy annak ellenére mondta le a németek elleni Davis-kupa meccset, hogy húszmillió forintnál is magasabb összeget ajánlott fel neki a szövetség.

Majd, érzékeltetendő, hogy hol tart az ügy, elmesélte, hogy mi történt pár nappal ezelőtt a Budai Tenisz Centrumban.

A sztori szerint Fucsovics és az edzője, Sávolt Attila edzés után éppen ebédeltek a teniszklub éttermében, amikor minden előzetes megbeszélés nélkül megjelent az asztaluknál Szűcs Lajos és Juhász Gábor, utóbbi a szövetség sportigazgatója.

Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő a teniszszövetség mellett elnöke a Magyar Országos Horgászsszövetségnek isFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

"Gyakorlatilag letámadtak minket. Szó nélkül leültek az asztalunkhoz, és az elnök úr fennhangon, számonkérő stílusban szegezte nekem a kérdést: »Na, mi a helyzet, neked mi bajod van velem, Marci?«"

- idézte fel a Sportnak Fucsovics kínos jelenetet.

"Közöltem vele, hogy nincs miről beszélnünk, főként nem ilyen stílusban, erre Attilának esett neki. Rendkívül kellemetlen helyzet volt, hiszen a BTC-n az összes gyerek éppen ebédelt a szüleikkel együtt, mindenki minket nézett. Nem hiszem, hogy hasonló előfordulhatna bárhol a világon."

Az egyre kellemetlenebb szituációt végül külső segítséggel sikerült feloldalni:

"Végül Gécsek Tibor, az egyik tulajdonos húzta félre őket a nyilvánvalóan méltatlan szituáció lezárásaként.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.