Itt az újabb kószáló medve, végigszaladt Szalonnán, de ki tudja, hol áll meg

ÁLLAT
2019 február 04., 08:32
comments 93

Izgulhat Szuhogy, figyelhet Rakaca, sápadhat Szin és remegve várhat Lak: ezen borsodi falvak között fekszik ugyanis az a Szalonna, aminek a belterületén kifejlett medvét láttak, sőt a lábnyomát is sikerült lefotózni. 

link Forrás

A január 31-én történt esetnek két szemtanúja is akadt, akik bejelentést tettek. Az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai ezek után bejárták a környéket és Szalonnán kívül is megtalálták az állat nyomát. A szakvéleményük szerint kifejlett példányról lehet szó.

Rózsa Sándor, a nemzeti park osztályvezetője a köztévé híradójának nyilkatkozva ismét arra figyelmeztetett, hogy ha medvével találkoznánk, ne kapkodjunk és ne tegyünk semmi olyat, amit az állat támadásként értelmezhetne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.