Kiteszi az önkormányzat a helyieket segítő civileket a Hős utcából

Váratlanul ért bennünket a Vagyonkezelő levele, melyben a bérleti szerződésünk felmondásáról értesít bennünket – írja honlapján a Kontúr Közhasznú Egyesület, ami a Hős utca 15/b első emeletén bérelt lakást. A szervezet 2014 óta igyekszik élhetőbbé tenni a Hős utcai gettót, foglalkoznak a helyi gyerekekkel és segíteni próbálnak a felnőtteknek.

Közösségi terüket 2015-ben nyitották meg, ehhez a kőbányai önkormányzattól havi 6100 forintért béreltek lakást a Norvég Civil Alap közösségfejlesztésre irányuló pályázatán elnyert összegből és egy sikeres közösségi adományozási kampány segítségével. Itt mindenféle foglalkozásokat és beszélgetéseket tartottak, szakembereket fogadtak.

„Tudtuk persze, hogy egyszer nekünk is el kell hagynunk a Hős utcát, de evidenciaként kezeltük, hogy hagyják, hogy addig folytassuk heti rendszerességű közösségi beszélgetéseinket, gyerekfoglalkozásainkat, ameddig csak lehet. Hiszen – ahogy arról rendszeresen beszámolunk – a helyi gyerekek olyan nagy örömmel tanulnak, alkotnak, sütögetnek, mesélnek, készülnek ünnepekre itt” - írta az egyesület, ami 3 hónapot kapott az önkormányzati bérlemény kiürítésére.

A tervek szerint év végre teljes egészében a kőbányai önkormányzat tulajdonába kerülhet a drogkereskedelemről és szegénységről elhíresült Hős utcai lakótömb, folyamatosan, nyomott áron vásárolják fel a lakásokat, miközben közbiztonsági okokból kerítést húznának a problémás épületek köré. (hvg.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.