Még 2000 katonát küldenek az amerikaiak a mexikói határra

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Egyesült Államok honvédelmi minisztériuma bejelentette, hogy még 2000 katonát küldenek a mexikói határra, ezzel pedig kb. 4300 főre nő a hadsereg ott állomásozó tagjainak létszáma. A Pentagon szerint a katonák a határőrség munkáját segítik majd, megfigyelést végeznek, és több mérföldnyi szögesdrótot fektetnek majd le.

Az elnök rég el akarta érni a határnál állomásozó katonák létszámának növelését, és hogy kiterjesszék a hadsereg határvédelmi hatásköreit, így ez most részleges siker a Fehér Ház számára, hiszen kirendelnek ugyan 2000 katonát, de továbbra sem tehet többet a hadsereg, mint hogy segítik a határőröket.

Közben az elnök tovább huzakodik a Kongresszussal a mexikói határra tervezett fal megépítése ügyében, erre ugyanis a Kongresszus demokrata többségű alsóháza nem akar pénzt adni. Az Egyesült Államok már túl van minden idők leghosszabb kormányzati leállásán emiatt, de Trump még mindig azzal fenyegetőzik, hogy újra patthelyzetet teremt, és ezzel újabb kormányzati leállást indít el, február 15-ig adott gondolkodási időt a Kongresszusnak, a Kongresszus azonban várhatóan nem fog úgy dönteni a következő két hétben, hogy mégis megadja a falre Trump által kért 5-6 milliárd dolláros többletfinanszírozást. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.