Az utoljára megjelenő Magyar Idők szerint Magyarországon vizsgálódik a Velencei Bizottság a különbíróságok miatt

POLITIKA
2019 február 05., 07:35

A kormánylap utolsó száma arról ír, hogy Európa Tanács alkotmányjogászokból álló tanácsadó szervének delegációja hétfőn Magyarországra érkezett, hogy a közigazgatási bíróságok átalakításáról tájékozódjon.

A Velencei Bizottság küldöttsége két nap alatt az Országos Bírósági Hivatal (OBH), a Kúria, az Igazságügyi Minisztérium, továbbá az Országos Bírói Tanács (OBT) illetékeseivel tárgyal, illetve kikéri a jogvédő szervezetek véleményét is.

A különbíróságok létrehozásával a 2019-től a kormányzatnak fontos ügyekben már egy külön bírói szervezetrendszer dönthet, méghozzá olyan bírókkal, akik teljes egészében a kormánytól, ezen belül is az igazságügy-minisztertől függnek. Ha valakinek gondja van a kormány által irányított szervek valamilyen döntésével, a jövőben csak olyan bíróságnál keresheti az igazát, amik szintén a kormány befolyása alatt állnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.