Magyarországra jön az amerikai külügyminiszter

Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója, John Bolton a Twitteren közölte, hogy a jövő héten Budapestre érkezik Mike Pompeo amerikai külügyminiszter – írta meg a HVG.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Washingtonban 2018. május 30-án.Fotó: Mandel Ngan/AFP

Bolton azt írta: a Fehér Házban fogadták Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, akivel a védelmi együttműködésről, az energetikai diverzifikációról és a rosszindulatú orosz befolyásolásról beszélgettek.

Az nem derült ki ebből, hogy a magyar fél mit gondol a „rosszindulatú orosz befolyásolásról”, de Szijjártó a poszt szerint fenntartotta Magyarország NATO iránti elkötelezettségét.

Pompeo a napokban várhatóan Szlovákiába és Lengyelországba is ellátogat. (HVG)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.