Medián: 3 hónap alatt több mint félmillió szimpatizánst veszített a Fidesz-KDNP

A HVG azt írja, hogy a Medián januári felmérése szerint 3 hónap alatt több mint 500 ezer szimpatizáns ment el a Fidesztől. A felmérés szerint a mostani szavazókorú népesség 38 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, pedig októberben még 41 százalékon álltak.

Illusztráció: Orbán VIktor / Facebook

A lap szerint lehetséges, hogy az eredménybe a decemberben elfogadott túlóratörvény szokatlanul széleskörű társadalmi elutasítása is belejátszott, hiszen még a fideszes szavazók relatív többsége is helyteleníti a törvényt.

Az viszont megosztja a közvéleményt, hogy az ellenzék hogyan viselkedett a Parlamentben a szavazás napján: a fideszesek nagy többsége szerint megengedhetetlenül, az ellenzéki szavazók nagy része viszont díjazza már a tiltakozást is. Nagy javulást mégis csak az LMP tud felmutatni, a teljes népesség körében újra elérte az 5 százalékot (de hogy mivel, az rejtély.)

Szintén érdekes, hogy már a választókorúak több mint fele szerint rossz irányba mennek a dolgok: 3 hónap alatt 43-ról 52 százalékra nőtt az arányuk. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.