Medián: 3 hónap alatt több mint félmillió szimpatizánst veszített a Fidesz-KDNP

POLITIKA
2019 február 06., 15:50

A HVG azt írja, hogy a Medián januári felmérése szerint 3 hónap alatt több mint 500 ezer szimpatizáns ment el a Fidesztől. A felmérés szerint a mostani szavazókorú népesség 38 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, pedig októberben még 41 százalékon álltak.

photo_camera Illusztráció: Orbán VIktor / Facebook

A lap szerint lehetséges, hogy az eredménybe a decemberben elfogadott túlóratörvény szokatlanul széleskörű társadalmi elutasítása is belejátszott, hiszen még a fideszes szavazók relatív többsége is helyteleníti a törvényt.

Az viszont megosztja a közvéleményt, hogy az ellenzék hogyan viselkedett a Parlamentben a szavazás napján: a fideszesek nagy többsége szerint megengedhetetlenül, az ellenzéki szavazók nagy része viszont díjazza már a tiltakozást is. Nagy javulást mégis csak az LMP tud felmutatni, a teljes népesség körében újra elérte az 5 százalékot (de hogy mivel, az rejtély.)

Szintén érdekes, hogy már a választókorúak több mint fele szerint rossz irányba mennek a dolgok: 3 hónap alatt 43-ról 52 százalékra nőtt az arányuk. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.